Klikk her for et sammendrag av denne artikkelen!
Beste VPN leverandører i 2023 – Vår topp 5: Sammendrag

Etter omfattende testing av dusinvis av populære VPN-tjenester, er våre topp fem VPN-er som følger:

Husk at det beste valget av VPN avhenger mye av din bruk og behov. Vår topp fem tilbyr imidlertid de beste funksjonene for nesten alle brukere. De sikrer at du kan:

 • Bla anonymt ved å bruke sikre servere
 • Strøm Netflix og annet innhold fra nesten hvor som helst i verden
 • Last ned torrents med høy hastighet
 • Beskytt dine personlige data

VPN-tjenestene vi har valgt er kompatible med nesten alle enheter og operativsystemer, nemlig Mac, Windows, Android, iOS (iPhone) og til og med Linux. Dette lar deg sikre all internettrafikken din med ett VPN-abonnement.

Hvis du foretrekker en gratis VPN, her er våre beste anbefalinger:

Vær imidlertid oppmerksom på at gratis VPN-tjenester ofte kommer med begrensninger når det gjelder funksjoner og sikkerhet. Det er sterkt tilrådelig å investere i sikkerheten din med en premium VPN, som NordVPN:

Les hele artikkelen vår nedenfor for alt du trenger å vite om de beste VPN-leverandørene og hvordan du velger den rette for deg.

Hva er den beste VPN-leverandøren (Virtual Private Network)? Det er et vanskelig spørsmål å svare på gitt det store antallet alternativer som er tilgjengelige for oss. For å hjelpe deg med å finne veien gjennom VPN-jungelen har vi satt sammen en liste over de beste VPN-leverandørene i 2023.

Alle VPN-ene på topp 5-listen vår fungerer med Netflix, tillater torrenting/P2P-trafikk, støtter de sikreste krypteringsprotokollene, er kompatible med alle større operativsystemer og har hovedkontor i land som har fordelaktige personvernregler.

Best VPNDisse leverandørene oppfyller alle de høyeste personvern- og sikkerhetsstandardene og er pålitelige tjenester med godt omdømme.

Hver VPN-tjeneste på denne listen tilbyr en unik avtale med sine egne fordeler. Mens vi kompilerte våre topp 5, studerte vi følgende faktorer nøye:

 • Sikkerhet og pålitelighet
 • Personvern og logging
 • Antall servere
 • Pris
 • Hastighet
 • Brukervennlighet
 • Kundeservice

Ettersom leverandører av og til endrer retningslinjer, servertilgjengelighet, pris eller funksjoner, oppdaterer vi kontinuerlig våre topp 5 VPN-leverandører samt våre topp 3 gratis VPN-er, som du også finner nedenfor.

Vil du lære mer om disse spesifikke leverandørene og andre VPN-er vi har testet? Sjekk ut vår VPN gjennomgangs side.

Beste VPN rabatt tilbud tilgjengelig for øyeblikket (2023)

VPN-leverandører tilbyr jevnlig spesielle rabatter på pakkene sine. Hver måned ser vi på de mest attraktive rabatt tilbudene blant de beste VPN-ene. For øyeblikket er det noen gode tilbud tilgjengelig hos blant annet NordVPN og Surfshark.

1. NordVPN spesiell avtale

Den kanskje mest konkurransedyktige avtalen i dette øyeblikket finner du hos NordVPN. Du kan prøve denne beste VPN-en med 70% rabatt, for bare $3,19 per måned. Klikk her for å kreve denne rabatten. Det er en nedtellingstimer involvert, så du må kreve den før nedtellingen utløper!

2. Surfshark spesialtilbud

Surfshark har også et skarpt tilbud til deg. Du kan prøve denne VPN-en for bare $2,30 per måned, noe som gjør den til en av de billigste premium VPN-ene som finnes. Klikk her for å dra nytte av denne rabatten på 82%.

Sammenligningstabell med de beste VPN-tjenestene

Ser du etter en rask oversikt over hvordan våre topp 5 VPN-er står opp mot hverandre? Utforsk de viktigste funksjonene deres i tabellen nedenfor. Fortsett å bla ned for en grundig sammenligning av disse VPN-leverandørene.

VPN nordvpn logo small

NordVPN

surfshark logo small

Surfshark

ExpressVPN logo small

ExpressVPN

cyberghost logo small

CyberGhost

Score 9.3 / 10 9.0 / 10 8.9 / 10 8.8 / 10
Servere 5100+ servere i 60 land 3200+ servere i 65 land 3000+ servere i 94 land 6800+ servere i 90 land
Torrents/ P2P tillatt? Ja Ja Ja Ja
Fungerer med Netflix USA? Ja Ja Ja Ja
Samtidige forbindelser 6 Ubegrenset 5 7
Fungerer med Windows, Mac, Android, iOS, Linux Windows, Mac, Android, iOS, Linux Windows, Mac, Android, iOS, Linux Windows, Mac, Android, iOS, Linux
VPN-Protokoller OpenVPN, IKEv2/IPsec, NordLynx (WireGuard) OpenVPN, IKEv2, WireGuard, Shadowsocks (Proxy) OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec, Lightway OpenVPN, IKEv2, Wireguard
Logg policy Ingen logger Ingen logger Ingen logger Ingen logger
Pris (fra) $3.19 per måned $2.30 per måned $6.67 per måned $2.29 per måned
Pengene tilbake garanti 30 dager 30 dager 30 dager 45 dager
Nettside Besøk NordVPN Besøk Surfshark Besøk ExpressVPN Besøk CyberGhost

Hva er den beste VPN-en i 2023?

 1. NordVPN: Den beste VPN totalt sett
 2. Surfshark: VPN med best valuta for pengene
 3. ExpressVPN: Den beste VPN når penger ikke er et problem
 4. CyberGhost: Bra VPN med den mest omfattende pengene tilbake garantien
 5. Private Internet Access: Flott VPN med det største server nettverket

Den beste VPN-en akkurat nå er NordVPN. Andre tjenester som fortjener en plass blant våre topp 5 beste VPN-leverandører er Surfshark, ExpressVPN, CyberGhost og PIA. Hver VPN har sine egne unike fordeler, for eksempel spesialiserte servere eller høye nivåer av kryptering. Vi vil kort forklare hvorfor hver av disse VPN-ene gjorde det så bra i våre kraftige tester.


NordVPN Banner

1. NordVPN

NordVPN er den beste VPN-en i 2023 og gir den beste sikkerheten en VPN kan tilby til en svært rimelig pris.

 • Fantastisk sikkerhetsvalg med dobbel krypteringteknologi.
 • Visuelt slående og intuitiv applikasjon.
 • Vær på nett sikkert med opptil seks enheter samtidig.
 • 30-dagers pengene tilbake garanti.
 • Konkurransedyktig priset hvis du registrerer deg for mer enn ett år.

Spesifikasjoner NordVPN
💵 Pris
fra $3,19 per måned
📱 Operativsystemer Android, Linux, Mac, Windows, iOS
💻 Tilkoblinger 6
💳 Betalingsmetoder Kryptovaluta, Andre, Kredittkort
🔒 Protokoller IKEv2, OpenVPN, Wireguard
📥 Torrent alternativer Torrenting tillatt
📅 Pengene-tilbake-garantier Pengene tilbake-garanti
📋 Logger Ingen logger
🎬 Fungerer med Fungerer med Netflix
Fungerer med HBO
Fungerer med Disney+
Fungerer med Kodi
Fungerer med BBC
Fungerer med Torrent
Fungerer med Spilling

Hvorfor bør du velge NordVPN?

NordVPN er en ekstremt pålitelig VPN-tjeneste med et omfattende globalt servernettverk (5 100+ servere i 60 land), kryptering av militærkvalitet og konkurransedyktige priser. Det er ikke rart at Google Trends har listet NordVPN som den mest brukte VPN-en i verden.

Er NordVPN egnet for strømming og nedlasting av torrenter?

NordVPN lar deg laste ned torrenter anonymt gjennom dedikerte P2P-servere. Disse er lett tilgjengelige i NordVPN-appene.

NordVPN er en av de beste VPN-tjenestene for Hulu, BBC iPlayer og Netflix. Med Nord kan du se amerikansk Netflix fra hvor som helst i verden. Spesialfunksjonen deres kalt SmartPlay lar deg fjerne blokkeringen av Netflix US fra tilfeldige servere (selv ikke-amerikanske). På denne måten vil du alltid ha tilgang til det største utvalget av filmer og TV-serier på Netflix.

Hvilke operativsystemer og enheter er kompatible med NordVPN?

Én NordVPN-konto lar deg sikre opptil seks enheter samtidig. De mest populære støttede plattformene inkluderer Windows, Android, Mac, iOS og Linux.

Du kan også bruke NordVPN med Android TV, spillkonsoller, Amazon Firestick, Kindle Fire, Raspberry Pi og mange andre enheter. Til slutt kan du installere NordVPN på nettleseren din som en utvidelse (Chrome, Firefox, Edge).

Sikkerhet og personvern

Er personvernet ditt på nett viktig for deg? Da er du på rett sted med NordVPN. En sikkerhetshendelse på en av NordVPNs servere i Finland i 2018 viste at NordVPN tar sikkerheten til sine kunder svært alvorlig. NordVPN har siden gjennomgått flere sikkerhetsrevisjoner av uavhengige revisorer og har tatt alle nødvendige tiltak for å øke sikkerheten ytterligere. Dermed er NordVPN et utmerket valg hvis du vil ha en VPN med skuddsikkert personvern og sikkerhet.

NordVPN bruker OpenVPN-protokollen, som er kjent for sitt solide personvern og pålitelighet. For øyeblikket blir denne åpen kildekode-protokollen sett på som den gyldne standarden innen kryptering for VPN-tilkoblinger. Dessuten tilbyr de en unik protokoll kalt NordLynx. Det er en rask og sikker tunnel basert på WireGuard, som til slutt vil erstatte OpenVPN som standard.

Vi testet NordVPN for DNS-lekkasjer og fant ingenting. Dette er alltid et stort pluss i vår bok.

Kundestøtte

NordVPN-kundestøtten har en flott live chat-funksjon. Supportteamet deres er også tilgjengelig via e-post.

Støtte teamet er raske raskt, men kvaliteten på kundestøtten kan variere. Ikke alle ansatte er like godt informert om den siste utviklingen. Vi mistenker at dette har noe å gjøre med den enorme veksten i selskapet de siste par årene.

Rom for forbedring

En ting vi ikke likte med NordVPN er at hvert påloggingsforsøk omdirigerer deg til nettleseren din. Dette er lite brukervennlig og kan få konsekvenser for personvernet ditt. Nettleseren din trenger ikke å vite at du bruker NordVPN, ikke sant?

NordVPN endelig dom: 9.3

NordVPN-logo litenNordVPN er fortsatt på toppen av VPN-markedet, til tross for noen sårbarheter tidligere. Faktisk er NordVPN for tiden den største VPN-leverandøren i verden. Selskapet har investert stort det siste året for å bevise at brukersikkerheten er garantert. Det er en førsteklasses VPN med god programvare, som gir mange muligheter.

NordVPN tilbyr mange avanserte sikkerhetsfunksjoner. Mange VPN-nybegynnere trenger ikke engang disse. Likevel forblir NordVPN tilgjengelig for alle brukere, uavhengig av tekniske ferdigheter.

NordVPN har en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Dette betyr at du kan bruke NordVPN risikofritt i en prøveperiode på omtrent en måned for å finne ut om du er like fornøyd med tjenesten som vi er.

Besøk NordVPN nettstedet: https://nordvpn.com/


Surfshark Banner

2. Surfshark

Surfshark er en lyn-rask VPN med en utmerket pris til verdiforhold.

 • Utmerket valuta for pengene
 • En grei, brukervennlig applikasjon
 • Vær sikker på nett med et ubegrenset antall enheter
 • Ingen enhets grense: Sikre så mange enheter som du vil samtidig
 • Jobber med forskjellige versjoner av Netflix
 • 30-dagers pengene tilbake garanti

Spesifikasjoner Surfshark
💵 Pris
Fra €2,30 per måned
📱 Operativsystemer Android, Linux, Mac, Windows, iOS
💻 Tilkoblinger Uendelig
💳 Betalingsmetoder Kryptovaluta, Andre, Kredittkort, Paypal
🔒 Protokoller IKEv2, OpenVPN, Wireguard
📥 Torrent alternativer Torrenting tillatt
📅 Pengene-tilbake-garantier Pengene tilbake-garanti
📋 Logger Ingen logger
🎬 Fungerer med Fungerer med Netflix
Fungerer med HBO
Fungerer med Disney+
Fungerer med Kodi
Fungerer med BBC
Fungerer med Torrent
Fungerer med Spilling

Hvorfor bør du velge Surfshark?

Surfshark er en flott og rimelig VPN som raskt gikk fra en nykommer til en av de beste VPN-ene der ute. Med sine lave priser, brukervennlig programvare og sterke sikkerhets alternativer, tilbyr den et godt og rimelig alternativ til andre premium VPN-er.

Er Surfshark egnet for strømming og nedlasting av torrenter?

Surfshark fungerer utmerket med Netflix og andre strømmetjenester. Faktisk gir det tilgang til det største antallet Netflix-biblioteker. Mens vi skriver dette, kan vi låse opp ikke mindre enn 30 regionale versjoner av Netflix, inkludert Netflix US.

Dessuten, for de av oss som liker å laste ned torrenter, lar Surfshark deg P2P-trafikk uten å ofre sikkerheten og anonymiteten din.

Hvilke operativsystemer og enheter er kompatible med Surfshark?

Surfshark er den eneste leverandøren i vår topp 5 som har ingen begrensning på antall enheter som kan bruke én konto samtidig. Dette betyr at du kan bruke Surfshark med hele familien uten å måtte bekymre deg for begrensninger.

Dessuten fungerer Surfshark med alle de største operativsystemene. De har innebygde apper for Windows, Mac, iOS, Android og Linux og tilbyr nettleser utvidelser for Chrome og Firefox.

Sikkerhet og personvern

Surfsharks doble VPN lar deg sende dataene dine gjennom to VPN-servere samtidig, og tilbyr et ekstra lag med beskyttelse. Av denne grunn er Surfshark ideell hvis du vil surfe anonymt på nettet.

Med Surfshark kan du velge fra en liste over forskjellige protokoller, inkludert OpenVPN, IKEv2 og WireGuard. Toppnivåkrypteringen er garantert gjennom bruk av det uknuselige AES 256-chifferet.

Kundestøtte

Surfshark har et av de beste kundestøtte teamene i bransjen. Slik var det fra dag én. De svarer raskt på spørsmålene dine og er godt informerte og høflige.

Rom for forbedring

Sammenlignet med konkurrenter som NordVPN eller CyberGhost, har Surfshark et mindre sett med servere. Med Surfshark kan du velge mellom rundt 3200+ servere i 65+ land. Surfshark er fortsatt relativt ny, så servernettverket vil garantert vokse i de kommende årene.

Dessuten la vi merke til store hastighetsavvik mellom forskjellige servere. Ideelt sett vil alle deres servere tilby samme hastighetsstandard for din bekvemmelighet.

Surfsharks endelige dom: 9.0

surfshark logo smallSurfshark gir virkelig mye for pengene. Selv etter å ha vært aktiv som tilbyder i et par år, klarer de å holde suksessnivået oppe. Akkurat som NordVPN og ExpressVPN, har Surfshark klart å opprettholde kvaliteten, til tross for økt serverbelastning. Hvis du vil ha en premium VPN til en veldig lav pris, med høye nivåer av kryptering og mange alternativer, er Surfshark veien å gå.

Hvis du vil, kan du bruke pengene-tilbake-garantien deres som en gratis prøveperiode.

Besøk Surfshark sitt nettsted: https://surfshark.com/


ExpressVPN logo Banner

3. ExpressVPN

En av de beste VPN-ene når penger ikke er et problem. Denne premium VPN-tjenesten er nybegynnervennlig, rask og sikker.

 • Enkle å bruke apper for alle enhetene og operativsystemene dine
 • Ideell for sikker og anonym surfing, strømming og nedlasting
 • Raske, stabile tilkoblinger
 • 30-dagers pengene tilbake garanti
 • Få 3 måneder gratis med et årlig abonnement (via lenkene på nettstedet vårt).

Spesifikasjoner ExpressVPN
💵 Pris
Fra $6,67 per måned
📱 Operativsystemer Android, Linux, Mac, Windows, iOS
💻 Tilkoblinger 5
💳 Betalingsmetoder Kryptovaluta, Andre, Kredittkort, Paypal
🔒 Protokoller IKEv2, L2TP/IPsec, OpenVPN, Lightway
📥 Torrent alternativer Torrenting tillatt
📅 Pengene-tilbake-garantier Pengene tilbake-garanti
📋 Logger Ingen logger
🎬 Fungerer med Fungerer med Netflix
Fungerer med HBO
Fungerer med Disney+
Fungerer med Kodi
Fungerer med BBC
Fungerer med Torrent
Fungerer med Spilling

Hvorfor bør du velge ExpressVPN?

ExpressVPN er en av de største og mest populære VPN-leverandørene i verden. Denne tjenesten tilbyr nesten alt du kan ønske deg fra en VPN.

Du vil ha tilgang til et stort VPN-servernettverk med 3000 stabile servere i 94 land. Denne tjenesten gir også noen anstendige hastigheter, som vist i våre hastighets testresultater.

Er ExpressVPN egnet for strømming og nedlasting av torrenter?

ExpressVPN lar deg laste ned anonymt via torrent nettverk. Vi testet dette med forskjellige P2P-applikasjoner, som uTorrent og BitTorrent. Dette fungerte alltid veldig bra.

I tillegg kan du få tilgang til alle typer strømmetjenester over hele verden. Dette betyr at du alltid vil kunne nyte amerikansk Netflix utenfor USA, så vel som andre strømmetjenester, for eksempel Disney Plus og Hulu.

Hvilke operativsystemer og enheter er kompatible med ExpressVPN?

Du kan bruke ExpressVPN abonnementet ditt på opptil fem enheter samtidig. Den tilbyr enkle og velfungerende applikasjoner for Android, Windows, iPhone, Mac og Linux.

Dessuten, hvis engelsk ikke er ditt første språk, tilbyr ExpressVPN også appen sin på over ti andre språk.

Sikkerhet og personvern

Denne leverandøren tilbyr sikkerhet på topp. ExpressVPN støtter flere protokoller, inkludert OpenVPN, IKEv2 og sin egen Lightway. Med denne leverandøren er datatrafikken din beskyttet med 256-bits kryptering.

ExpressVPN fører ingen aktivitets logger, noe som betyr at surfe atferden din ikke kan spores. Leverandøren kan beholde noe informasjon om appbruken din, men dette har ikke alvorlige konsekvenser for personvernet ditt.

ExpressVPN fungerer med såkalte «disk løse servere,» som betyr at til og med leverandøren selv ikke kan se nettleser loggen din. Av disse grunnene har denne leverandøren bygget et godt rykte opp gjennom årene.

Kundestøtte

ExpressVPN kundeservice har en 24/7 live chat funksjon vedlikeholdt av et rask og kommende støtte team. De kan gi tilstrekkelige svar på noen grunnleggende spørsmål, men vil slite med mer tekniske problemer. Hvis du foretrekker det, kan du også sende en e-post.

Rom for forbedring

ExpressVPN er relativt dyrt sammenlignet med andre leverandører på denne listen. Mange ender opp med NordVPN eller Surfshark fordi de er like i kvalitet (eller bedre), men billigere.

Et lite problem du vil støte på når du bruker ExpressVPN på smarttelefonen din, er at kill switch noen ganger slår inn når du bytter nettverk. Du mottar ingen varsler, noe som betyr at forbindelsen din er tapt uten at du vet hvorfor. Du vil ikke motta varsler fra innkommende e-poster, WhatsApp chatter og andre sosiale medier, noe som kan være ganske irriterende.

ExpressVPN må også jobbe med ekspertisen til støtte teamet sitt. Som det står, vil operatørene slite med kompliserte problemer du måtte ha med ExpressVPN.

Godt å vite om ExpressVPN

Det har vært mye oppstyr rundt ExpressVPN i 2021. I september ble de kjøpt opp av Kape Technologies for nesten 1 milliard dollar. Kape eier også VPN-er som CyberGhost, PIA og ZenMate.

I tillegg var det også en urovekkende begivenhet som involverte deres CIO Daniel Gericke. Han har blitt beordret av det amerikanske justisdepartementet til å betale en høy bot for sitt engasjement i Project Raven. Nærmere bestemt ble han anklaget for å ha utført hacking angrep mot amerikanske borgere og menneskerettighetsaktivister på vegne av UAE. Han var ikke en ExpressVPN-ansatt på den tiden.

Teamet vårt på VPNOverview undersøker de potensielle sikkerhetsmessige konsekvensene av denne utviklingen. Det er for øyeblikket ingen definitive bevis på at sikkerheten til ExpressVPN har forverret seg.

ExpressVPN endelig dom: 8.9

ExpressVPN logo smallExpressVPN er en brukervennlig VPN med mange nyttige alternativer og funksjoner. Denne VPN-tjenesten er perfekt for folk som ønsker å surfe, laste ned og strømme anonymt (inkludert Netflix). En av de største ulempene er den heftige prislappen, spesielt med et månedlig abonnement. Medlemmene av støtteteamet er også ute av dybden når det gjelder å løse kompliserte tekniske problemer.

Hvert abonnement kommer med en 30-dagers pengene tilbake garanti som kan brukes som en prøveperiode, slik at du kan prøve ExpressVPN 100 % risikofritt.

Besøk ExpressVPN nettstedet: https://www.expressvpn.com/


CyberGhost-Review-Banner

4. CyberGhost

Et utmerket valg for din første VPN som inkluderer en lengre pengene tilbake garanti.

Spesifikasjoner CyberGhost
💵 Pris
 Fra €2,19 per måned
📱 Operativsystemer Android, Linux, Mac, Windows, iOS
💻 Tilkoblinger 7
💳 Betalingsmetoder Kryptovaluta, Andre, Kredittkort, Paypal
🔒 Protokoller IKEv2, OpenVPN, Wireguard
📥 Torrent alternativer Torrenting tillatt
📅 Pengene-tilbake-garantier Pengene tilbake-garanti
📋 Logger Ingen logger
🎬 Fungerer med Fungerer med Netflix
Fungerer med HBO
Fungerer med Disney+
Fungerer med Kodi
Fungerer med BBC
Fungerer med Torrent
Fungerer med Spilling

Hvorfor bør du velge CyberGhost?

Ser du etter en god, billig og brukervennlig VPN med et stort server nettverk? Da er CyberGhost den rette VPN-en for deg. Denne VPN-en har et bredt utvalg servere (med over 6800 servere i 90 land) kombinert med nybegynnervennlige apper. Denne vinnende kombinasjonen gjør CyberGhost til en av de mest populære leverandørene på markedet.

Er CyberGhost egnet for strømming og nedlasting av torrenter?

CyberGhost er en flott VPN å bruke til alle dine strømmeformål. Bortsett fra Netflix, gir CyberGhost deg også verdensomspennende tilgang til strømmetjenester som Hulu, HBO Max og BBC iPlayer, blant mange andre. Faktisk tilbyr CyberGhost spesielle strømmetjenester som er optimalisert for alle disse strømme plattformene. Dette er veldig nyttig og et stort pluss for film- og tv serie entusiaster.

Deres spesielle P2P-servere støtter nedlasting med BitTorrent og uTorrent, så vel som andre P2P-verktøy. Så, CyberGhost gjør anonyme P2P-nedlastinger så enkle som mulig.

Hvilke operativsystemer og enheter er kompatible med CyberGhost?

Du kan koble til CyberGhost servere med opptil syv forskjellige enheter samtidig med bare én konto. Dette er spesielt nyttig når du leter etter en VPN til bruk for hele familien. Det er til og med mulig å be om en dedikert IP-adresse. Dette kan hjelpe deg å unngå svartelisting av tjenester som Netflix.

CyberGhost tilbyr apper for Windows, Mac, iPhone, iPad, Android og Linux. Dette betyr at du kan bruke den til å beskytte alle enhetene dine med bare noen få klikk.

Sikkerhet og personvern

CyberGhost tilbyr solid beskyttelse med 256-biters AES kryptering. Som bruker har du forskjellige protokoll alternativer, inkludert OpenVPN, IKEv2 og WireGuard.

CyberGhost fører noen anonymiserte logger om hvor ofte du bruker appen deres. Disse dataene brukes til å forbedre programvaren og brukeropplevelsen deres. Annet enn det fører de ingen logger.

Kundestøtte

CyberGhosts kundeservice er enkel å nå gjennom deres 24/7 live chat. Kundestøtten deres er tilgjengelig på engelsk, fransk og tysk. Nettstedet deres har også en utvidet database med guider og vanlige spørsmål, hvis du heller vil se etter et svar selv.

Rom for forbedring

Du lurer kanskje på hvordan CyberGhost havnet på fjerdeplass i listen vår over beste VPN-tjenester. Dette er mest på grunn av sikkerhetsmessige årsaker. CyberGhost, for eksempel, fungerer ikke med diskløse servere og tilbyr ikke et dobbelt VPN-alternativ, mens ExpressVPN, NordVPN og Surfshark gjør. I likhet med ExpressVPN mangler deres kundeservice noen ganger teknisk kunnskap.

CyberGhost endelig dom: 8.8

CyberGhost logo smallCyberGhost er en høykvalitets VPN som tilbys til en konkurransedyktig pris. Alt dette gjør CyberGhost til en utmerket VPN for torrenting og Netflix. De har et stort servernettverk, lokalisert over hele verden. Mens de omfattende funksjonene til andre leverandører landet CyberGhost på fjerdeplass, er denne tjenesten fortsatt et utmerket alternativ.

Vil du prøve CyberGhost? Dra nytte av 45-dagers prøveperiode?

Besøk CyberGhost nettstedet: https://www.cyberghostvpn.com/


PIA Banner

5. Private Internet Access

PIA tilbyr stor sikkerhet, konkurransedyktige priser og det største server nettverket.

 • Sterkt fokus på personvern og sikkerhet
 • Utmerket servernettverk med raske servere (30 000+ servere)
 • Relativt rimelig for kvaliteten det gir
 • Mange alternativer for avanserte VPN-brukere

Spesifikasjoner PIA
💵 Pris
fra €1,99 per måned
📱 Operativsystemer Android, Linux, Mac, Windows, iOS
💻 Tilkoblinger 10
💳 Betalingsmetoder Kryptovaluta, Andre, Kredittkort, Paypal
🔒 Protokoller L2TP/IPsec, OpenVPN, PPTP, Wireguard
📥 Torrent alternativer Torrenting tillatt
📅 Pengene-tilbake-garantier Pengene tilbake-garanti
📋 Logger Ingen logger
🎬 Fungerer med Fungerer med Netflix
Fungerer med HBO
Fungerer med Disney+
Fungerer med Kodi
Fungerer med BBC
Fungerer med Torrent
Fungerer med Spilling

Hvorfor bør du velge PIA?

Private Internet Acces (PIA) er en VPN som konsekvent gir gode resultater. Denne leverandøren fokuserer hovedsakelig på sikkerhet og personvern. Velger du PIA kan du stole på solid sikkerhet og et stort globalt nettverk av VPN-servere. I 2019 ble PIA kjøpt opp av selskapet som også eier CyberGhost og ExpressVPN, så vi kan se noen endringer i tjenesten deres i årene som kommer.

PIA er et godt valg når du leter etter en pålitelig, sikker og personvern orientert VPN som har konkurransedyktige priser. Faktisk er PIA den rimeligste VPN-en på denne listen. Erfarne brukere vil helt sikkert sette pris på de omfattende mulighetene og sikkerhetsfordelene.

Er PIA egnet for strømming og nedlasting av torrenter?

Når det gjelder å sikre din online frihet er PIA et godt alternativ. Denne VPN-leverandøren lar deg få tilgang til et bredt spekter av regionale versjoner av Netflix. Den fokuserer imidlertid først og fremst på personvern og sikkerhet. Derfor vil Netflix ikke alltid fungere like konsekvent som med andre VPN-er på denne listen.

PIA er spesielt kompetent når det gjelder å opprettholde personvernet ditt. Selvfølgelig kan du også laste ned torrenter trygt og anonymt.

Hvilke operativsystemer og enheter er kompatible med PIA?

PIA-programvare fungerer på Windows, macOS, Linux, iOS og Android. Dessuten tilbyr de nettleserutvidelser for Chrome, Firefox og Opera. PIA fungerer ikke på Chromebooks, siden den offisielt ikke støtter ChromeOS.

Sikkerhet og personvern

Som nevnt tidligere legger PIA stor vekt på nettsikkerhet og personvern. PIA fungerer med forskjellige protokoller, inkludert OpenVPN og den nye WireGuard. Videre har PIA en streng policy for ingen logger, som betyr at de ikke vil lagre informasjon som kan sette deg i fare.

PIA forhindrer potensielle data lekkasjer med en automatisk kill switch. Dessuten kan det hjelpe deg med å blokkere annonser, sporere og skadelig programvare med deres PIA MACE funksjon. Denne VPN-leverandøren er ideell for brukere som liker å dykke ned i innstillingene for å gjøre internettforbindelsen så sikker som mulig.

Kundestøtte

PIA har ikke den beste kundestøtten sammenlignet med andre premium leverandører på denne listen. Det utklasser bare ExpressVPN. På nettsiden deres finner du en utvidet database med ofte stilte spørsmål og guider. Hvis dette ikke hjelper deg, kan du også sende en e-post til kundestøtten deres. Det kan ta en stund før de kommer tilbake til deg, men de vet hvordan de skal hjelpe deg. Dessverre har ikke PIA en live chat-funksjon for den umiddelbare løsningen.

Rom for forbedring

PIA er ikke den mest tilgjengelige VPN-en der ute. Den har ikke en live chat og den er ikke så nybegynnervennlig. Selskapet kunne ha satt sitt enorme servernettverk til å fungere og gi brukerne bedre ytelse, men slik det er nå, er PIA den tregeste VPN-en på denne listen. Likevel er det ingen liten prestasjon å være blant de 5 beste VPN-ene på markedet.

Privat internettilgang endelig dom: 8.5

PIA Private Internet Access IconVi liker litt konkurranse på VPN-markedet. Det ville bekymre oss hvis alle store VPN-leverandører var eid av samme selskap. Men selv om CyberGhost, ExpressVPN og PIA nå er en del av det samme selskapet, fortjener de alle en plass i vår beste VPN-oversikt. Privat internettilgang har eksistert i lang tid og har bygget et godt rykte. Forhåpentligvis vil de fortsette å innovere i årene som kommer.

Besøk PIA nettstedet: https://www.privateinternetaccess.com/


De 3 beste gratis VPN-ene

I tillegg til VPN-ene nevnt ovenfor er det også noen brukbare gratis VPN-tjenester. Så klart kommer disse gratis VPN-ene med noen begrensninger, men noen brukere kan leve med dette. Våre tre favoritt gratis VPN-er for tiden er ProtonVPN, Hide.me og Tunnelbear. Du kan også se vår fulle oversikt over gode gratis VPN-er med sine muligheter og begrensninger.

1. ProtonVPN (gratis)

ProtonVPN logo smallProtonVPN er for tiden en av de mest brukte gratistjenestene i verden. Etter vår mening er ProtonVPN for tiden den beste VPN-en for folk som ser etter en gratistjeneste. Den største fordelen med ProtonVPN? Ingen databegrensning! Men antall servere for gratisbrukere er veldig begrenset. Det betyr at dersom det er mange ProtonVPN brukere på nett samtidig vil det belaste disse serverne. Resultatet er at hastigheten kan synke betydelig. Dette kan føre til problemer med strømming, gaming eller selv under surfing.

Til å være en gratis VPN-tjeneste er heldigvis ProtonVPN sikker og enkel å bruke. ProtonVPN appen er veldig intuitiv og brukervennlig. Bortsett fra hastigheten har vi få klager på gratisversjonen til ProtonVPN. Vi testet også betalingsversjonen av ProtonVPN som vi også likte. Knappen under vil ta deg til gratisversjonen av ProtonVPN.

Besøk ProtonVPN

2. Hide.me (gratis)

Hide.meHide.me er en annen god gratis VPN som har vært tilgjengelig i lenger tid. Den tilbyr gode hastigheter for daglig bruk. Den største ulempen med gratisversjonen er datagrensen på 10GB. Hide.me er fin til sjekking av epost og nettbank, men torrents er blokkert i gratisversjonen. Allikevel er Hide.me et godt valg hvis du vil prøve en VPN gratis. Men vær klar over at strømming er vanskelig grunnet datagrensen.

Når du besøker Hide.me nettstedet, forsikre deg å klikke på «Pricing» i menyen. På denne måten blir gratisversjonen synlig som valg.

Besøk Hide.me

3. TunnelBear (gratis)

TunnelBearTunnelBear har en veldig brukervennlig applikasjon med fint brukergrensesnitt. Når du kommer i gang med TunnelBear er alt veldig intuitivt. I tillegg til brukervennligheten har gratisversjonen et godt serverutvalg. Dessverre har gratisversjonen til Tunnelbear en datagrense, og nedlasting av torrents og Netflix strømming er ikke mulig. Men for de som ønsker å låse opp flere muligheter har Tunnelbear også en brukbar VPN betalingsversjon.

Besøk TunnelBear


Hvordan velge en VPN-tjeneste?

Det finnes mange VPN-tjenester der ute som vil prøve og få deg til å inngå et abonnement med dem. Derfor har de fleste vanskeligheter med å velge en god tjeneste. Det er ganske enkelt veldig mange å velge mellom som alle hevder de er best. For å gjøre ting litt lettere har vi oppsummert noen av de viktigste tingene å vurdere når vi lagde denne listen. Det kan hende du ønsker å ta disse i betraktning når du velger en VPN til deg selv også.

Gratis VPN vs. betalings VPN

Mange VPN-er har betalte abonnementer, men ikke alle. Noen vil ikke koste deg noen penger. Imidlertid er det ikke noe som heter «gratis» i verden (av VPN-er). Med andre ord, selv de beste gratis VPN-ene vil koste deg noe, men ikke på den måten du kanskje forventer. Tross alt ønsker bedrifter å tjene penger, så de vil ha listige inntektsmodeller som skjuler seg bak deres gratis VPN-er. Mesteparten av tiden forsøker disse selskapene å innhente personopplysningene dine som en del av denne inntektsmodellen – slik at de for eksempel kan bruke dem til kommersielle formål. Tidligere studier av over 300 gratis VPN-apper har vist at gratis VPN-leverandører ofte ber om tilgang til all slags unødvendig informasjon, for eksempel dine kontakter, mediefiler og sosiale medier-håndtak. På toppen av det viste krypteringen og sikkerhetsfunksjonene til mange gratistjenester seg å mangle kvalitet og effektivitet. En betydelig del av gratis VPN-tjenester (omtrent 35 %) installerer til og med malware skadelig programvare på enheten din, noe som setter din nettsikkerhet i fare. Med andre ord kan gratis VPN-er være svært farlige for deg og enheten din.

Dessuten begrenser mange gratis VPN-er brukerne sine på alle slags måter, inkludert data grenser, hastighets begrensninger, nedlasting grenser, annonser og lange ventetider når de kobler til en server. Av den grunn er det vanligvis en bedre idé å velge en betalt VPN. I løpet av de siste årene har prisene på disse tjenestene gått betraktelig ned, som illustrert av nykommeren Surfshark. For bare en liten pris, vil du ha en rask, pålitelig og høykvalitets VPN-tjeneste for din hele familien. Hvis du leter etter de beste VPN-tjenestene på markedet, vil en gratisversjon uunngåelig svikte deg.

Personvern og logging

Alle VPN-tjenester trenger ikke å rette seg etter samme lover og regler. Noen tjenester er nødt til å lagre visse logger, eller begrense spesifikk trafikk (slik som torrent.). Landet hvor en VPN har sitt hovedkontor spiller en viktig rolle, ettersom lover, rettigheter og forpliktelser i henhold til internett og personvern varier fra land til land. Som du sikkert har forstått allerede så ønsker de fleste VPN-brukere å skjule sin nettaktivitet. I disse tilfeller vil obligatorisk logging av all brukerdata gjøre en VPN ganske ubrukelig.

Heldigvis må ikke alle VPN-tjenester følge slike lover. For eksempel scorer NordVPN ekstra poeng fordi deres hovedkontor er i Panama, hvor lovgivningen gir forbrukeren og bedrifter fordel når det gjelder personvern på nettet. NordVPN er ikke pliktig til å lagre logger, hvor enkelte andre tjenester er pliktige i andre land.

Når det kommer til logging, er det viktig å finne ut hvilken informasjon som blir logget. Ingen av tjenestene i vår topp 5 liste er pliktig til å lagre logger. Vi har gjort dette til et krav for å kvalifisere seg for tittelen Beste VPN i 2023. Du kan være sikker på at din nettaktivitet og surfehistorikk ikke blir lagret så lenge du bruker serverne deres korrekt.

Pris

Når vi laget vår topp 5 spurte vi også hverandre om: er prisen en VPN koster rettferdig med tanke på funksjoner? VPN-er er ikke veldig dyre, men du ønsker allikevel å finne beste tilbud. Det er viktig å sjekke om du får valuta for pengene. Vi tror at en høyere pris ikke alltid betyr bedre kvalitet.

Den generelle regelen med de fleste VPN-tjenester er at jo lenger abonnementet du velger er, desto rimeligere blir månedsprisen. Det er derfor ofte smart å beskytte dine enheter med den samme VPN-en for en lengre periode. Som resultat blir det enda viktigere å velge den beste VPN-tjenesten for ditt behov fra starten av, dersom du virkelig ønsker å spare.

Kompatibilitet med forskjellige enheter og operativsystemer

Nesten alle VPN-tjenestene vi testet tilbyr flere samtidige tilkoblinger. Dette betyr at du kan aktivere og bruke VPN-tilkoblingen på flere enheter samtidig. Og ha denne muligheten er veldig nyttig. Du ønsker tross alt ikke at telefonen din plutselig blir ubeskyttet i det du skrur på VPN-en på din laptop. En annen faktor og tenke på er kompatibiliteten til VPN-en du velger. Så klart vil det være praktisk om din VPN faktisk fungerer på alle dine forskjellige enheter. Når vi gjorde vårt valg av topp 5 beste VPN-er ga vi ekstrapoeng til VPN-tjenester som fungerer godt med forskjellige operativsystem, viktigst av alt Windows, Mac, iOS, Android og selv Linux om mulig.

Servere

Når vi så på de forskjellige tjenestene var vi ekstra nøye med antall servere en VPN hadde å tilby. Hvor mange servere- og lokasjoner tilbyr en VPN? Et servernettverk med god rekkevidde i verden er viktig for god tilkoblingshastighet, men også for optimal frihet. Hvis du ønsker å se spesifikke strømmetjenester eller avblokkere nettsteder fra et spesifikt land, er det ofte nødvendig å koble til en VPN-server i det spesifikke landet. Derfor er det også viktig at alle VPN-tjenester har nok servere på de rette stedene.

Sikkerhet og pålitelighet

Det er generelt et godt tegn dersom en VPN-tjeneste tilbyr flere VPN-protokoller. Dette gir flere muligheter for å fjerne blokkering og i henhold til sikkerhet. Selv om det også er viktig å se på kvaliteten på protokollen. Noen VPN-leverandører fokuserer bare på en eller to protokoller, men de sørger for at de er de tryggeste de kan være. Andre kan velge et bredere utvalg av protokoller, for å hjelpe til med å oppheve blokkering av internett i visse regioner. Vi sørger for å se på begge disse aspektene når vi avgjør om et VPN er trygt eller ikke.

Hvis en tjeneste har en kill switch får den også ekstra poeng. Dersom du har en aktivert kill switch vil dine internettaktiviteter automatisk bli avbrutt om tilkoblingen til VPN-server går tapt. Dette betyr at du aldri ved et uhell mister din sikre tilkobling uten å være klar over det.

I tillegg er det lurt å vite hva selskapet bak en VPN-tjeneste gjør med dine data. Kan selskapet bak VPN-en stoles på? Tidligere har noen VPN-leverandører ikke vært helt ærlige om logging av brukerdata. Derfor er vi ekstra nøye med dette.

Netflix og torrents

Vår ideelle VPN-tjeneste tillater deg å laste ned torrents trygt. Videre har mange personer andre spesifikke ønsker. De ønsker kanskje å se på programmer og filmer på den amerikanske versjonen av Netflix når de ikke befinner seg i USA (eller ved å holde seg sikker ved bruk av VPN). For disse personene har vi utarbeidet en nyttig trinn-for-trinn veiledning for å hjelpe dem i gang med Netflix mens du bruker en VPN. En VPN-tjeneste får ekstra poeng når de fungerer med Netflix og andre strømmetjenester som BBC iPlayer.

Hastighet

Vi sjekker hastigheten på hver eneste VPN vi tester. Vi kobler til forskjellige servere og utfører hastighetstester for å se om det er noe tap av hastighet. Det er alltid en form for hastighetstap, men med en god VPN-tjeneste med gode servere vil du ikke legge merke til dette. Men det finnes også VPN-tjenester hvor du ofrer 80% av din netthastighet, som er veldig frustrerende.

Spesielt gratis VPN-tjenester begrenser ofte hastigheten på tilkoblingen din. Heldigvis er dette som regel ikke tilfelle ved betalingsversjoner. Vår ideelle VPN-tjeneste har ingen data- eller hastighetsbegrensninger.

Brukervennlighet og kundeservice

Hvor enkelt er det å installere og sette opp VPN? Er informasjonen på nettsteder lett å forstå? VPNoverview.com tester appene til alle VPN-tjenestene på flere enheter og operativsystemer. Det er viktig at alt fungerer intuitivt og enkelt, selv for uerfarne brukere.

Brukervennligheten og kvaliteten på kundeservicen er også viktig. Hvis du ikke får det helt til med din VPN er det fint om du kan kontakte kundeservice. Vi gjør derfor dette med hver VPN som vi tester. Vi ser på hvor hurtig og omfattende de hjelper oss på spørsmål. Vi sjekker også hva slags støtte de har: må du vente dager på at en e-post skal ankomme, eller gir de en 24/7 live chat?

Hva er et virtuelt privat nettverk?

En VPN, eller virtuelt privat nettverk er en sikker tilkobling mellom deg og internett. Hvis du bruker en VPN vil du kunne surfe mer anonymt og sikkert. VPN-en vil lage en kryptert tunnel mellom din enhet og internett, som vil si det blir mye vanskeligere for fremmede å finne ut hvem du er og hva du gjør på nettet.

Hvorfor vil du trenge en VPN?

VPN shieldDu lurer kanskje på hvorfor du i det hele tatt gidder å bruke en VPN. Går ikke online uten VPN like bra? Ikke helt. Når du surfer på internett uten beskyttelse av et VPN, etterlater du ubevisst mange virtuelle spor av din personlig informasjon. Et vanlig eksempel er at internettleverandøren din kan se nøyaktig hvilke sider du besøker og hvilke data du overfører og mottar med din smarttelefon, tablet eller datamaskin. IP-adressen du har blitt tildelt fra internettleverandøren gjør det mulig for bedrifter, myndigheter, reklamebyråer, nettsteder og hackere til å spore deg. Folk som bruker samme (Wi-Fi) nettverk som deg, er også i stand til å se hvilke nettsider du har besøkt. Din lokasjon, nettvaner, og nettleserhistorikk; kan alle bli sporet av andre.

Bruk av VPN gjør det umulig for etterretningstjenester, nettsteder du besøker, Google, Facebook, din nettleverandør, dine romkamerater, eller din arbeidsgiver til å spore dine aktiviteter. VPN krypterer internettrafikken din, og maskerer den for disse eksterne partene.

En VPN-tjeneste gir også ekstra beskyttelse mot nettkriminelle som ønsker å stjele dataene dine eller få tilgang til personlig informasjon, som f.eks. dine banktransaksjoner eller e-poster. Hvis du bruker en VPN, vil du også være mer anonym på offentlig Wi-Fi.

Mer frihet med en VPN

Bortsett fra økt nettsikkerhet og personvern, kan en VPN også gi deg økt internett frihet. Noen ganger er visse (deler av) nettsteder bare tilgjengelige når du er i et spesifikt land, for eksempel forskjellige nyhets plattformer og innhold på tjenester som Spotify, YouTube og Netflix. Med en god VPN, som en av leverandørene i våre topp 5 beste VPN-er oppført ovenfor, vil du få tilgang til disse nettstedene og tjenestene uavhengig av hvor du er i verden.

En VPN-tjeneste lar deg kunstig endre posisjonen din og nett identiteten din, noe som betyr at du kan bruke den til å omgå geografiske begrensninger på internett. Det gjør det ved å endre IP-adressen din, og gir deg tilgang til deler av internett du normalt ikke ville kunne nå. For mange mennesker er disse mulighetene til å fjerne blokkering av nettinnhold en stor grunn til å begynne å bruke en VPN.

Vil du lære mer om VPN-er, hvordan de fungerer og hva de kan gjøre? Vår «VPN-forklart» artikkel vil fortelle deg alt dette og mer.

Konklusjon: de beste VPN-ene i 2023

Vi har testet dusinvis av populære VPN-tjenester og til slutt kommet til vår topp 5 av de beste VPN-tjenestene i dette øyeblikket. Hvilken av disse fem som er det beste valget for deg, avhenger av dine personlige behov og preferanser. Allikevel kan du være trygg på at, uansett hvilken du velger, er alle fem så pålitelige og sikre som mulig.

Bruk av en pålitelig VPN-tjeneste vil beskytte ditt personvern og sikkerhet på nettet. VPN-tjenestene i vår oversikt er kompatible med nesten alle dine enheter og operativsystemer: Mac, Windows, Android, iOS (iPhone) og til og med Linux. Dette gjør at du kan sikre din nettrafikk med en brukerkonto.

Dette er en kort oppsummering av vår topp 5 best VPN-er for tiden:

POSISJON OG VPN POENG Best for Nettsted VPN-leverandør
1. NordVPN 9.3 Allsidig Besøk NordVPN website
2. Surfshark 9.0 Pris-kvalitet Besøk Surfshark website
3. ExpressVPN 8.9 Bekvemmelighet Besøk ExpressVPN website
4. CyberGhost 8.8 Omfattende pengene tilbake garanti Besøk CyberGhost website
5. Private Internet Access 8.5 Antall servere Besøk PIA website
Beste VPN-tjenester 2022: ofte stilte spørsmål

Har du noen spørsmål om den beste VPN-tjenesten for tiden? Ser du etter et hurtigsvar? Ta en titt på våre ofte stilte spørsmål under å klikk på spørsmålene for å se svarene!

Kan jeg bruke en gratis VPN istedenfor en betalingsversjon?


Gratis VPN-er kan være nyttige, men de er ikke de beste tjenestene. De er ofte trege og kommer med begrensninger på hastighet og data. Noen til og med selger dine personlige data eller misbruker tilkoblingen din. Heldigvis er selv noen av de beste VPN-ene rimelige i disse dager. Derfor anbefaler vi å bruke en rimelig VPN istedenfor en gratisversjon for den beste opplevelsen.

Hvilken er den beste VPN-tjenesten i 2022?


Det er et par utmerkede VPN-leverandører der ute. Hva som er best for deg, avhenger av dine ønsker. NordVPN vil vise seg å være det beste valget for mange på grunn av dets raske tilkoblinger, store servernettverk, Netflix-støtte og sterke personvernalternativer. Ta en titt på en topp 5 VPN liste for å finne ut hva hver av de fem beste VPN-ene i 2022 har å tilby og finn ut hvilken VPN som passer dine behov.

Hvilken gratis VPN-tjeneste er best?


Den beste gratis VPN-tjenesten for tiden er ProtonVPN Free. ProtonVPN er kjent for sin høye kvalitet og sikre tilkoblinger, og gratisversjonen gir deg tilgang til tre forskjellige lokasjoner. Det best er at ProtonVPN Free tillater deg å bruke tjenesten uten hastighet- eller datagrense. Den ene ulempen er at hastigheten på din tilkobling kan bli påvirket ettersom mange ofte bruker ProtonVPN Free sine servere.

Hva er beste VPN for strømming?


NordVPN er for tiden en av de beste til strømming. Enten du ønsker å se på Netflix, Hulu, Fox eller Kodi NordVPN vil få det til å fungere. Med denne VPN-en vil du kunne strømme innhold du normalt ikke hadde tilgang til. I tillegg er et NordVPN abonnement nokså rimelig i disse dager.

Hvem er beste rimelige VPN i 2022?


Å beskytte ditt liv på nettet bør ikke være dyrt. Surfshark er uten tvil den beste rimelige VPN-en i 2021. Den tilbyr raske tilkoblinger, gir tilgang til mange internasjonale versjoner av Netflix, og fungerer med sterke metoder for kryptering for å holde deg sikker. Hvis du vil vite hvilke andre rimelige VPN-er som er der ute kan du se på vår topp 3.

Hva er den beste VPN for min smarttelefon?


Vi anbefaler å kjøpe ExpressVPN for din iPhone eller iPad. Denne VPN-en er den raskeste vi har testet, og den fungerer spesielt godt med Apple-produkter. Bortsett fra hastighet, rangerer den høyt på sikkerhet og andre funksjoner også. Du kan lese mer om ExpressVPN i denne omfattende anmeldelsen.

Hva er den beste VPN-en for Android?


Den beste VPN-en å bruke på Android-telefoner som Samsung Galaxy, OnePlus, Google Pixel og andre, er Surfshark. Denne VPN-en er veldig billig, tilbyr servere med utmerkede hastigheter, og har en brukervennlig app som er enkel å bruke. For mer informasjon om Surfshark, sjekk ut vår detaljerte anmeldelse.

Hva er den beste VPN-en for torrenting?


NordVPN er et toppvalg for torrenting, på grunn av de høye hastighetene den tilbyr kombinert med robuste sikkerhetsfunksjoner. Det kan hjelpe deg raskt å laste ned torrentfiler mens du holder deg trygg. Les hele vår NordVPN anmeldelse for alle detaljene.

Av: Tove Marks
Legg igjen en kommentar