Tiden flyr! Tilbake i 2014 lanserte vi vår første VPN-webside for det nederlandske markedet. Det som startet som en enkel nederlandsk bloggside med anmeldelser av VPN-leverandører, har nå vokst til et ledende utvalg av internasjonale VPN-nettsteder som dekker alle aspekter av personvern, cybersikkerhet og internettfrihet.

Vi mener det er veldig viktig å skrive om disse emnene, fordi verden rundt oss utvikler seg raskt. Dagens internett tilbyr nesten ubegrensede muligheter, men samtidig følger det med risikoer. VPN-er og cybersikkerhet er temaer som mange mener er veldig tekniske og vanskelige. Derfor prøver vi å forklare dette på en mest mulig tilgjengelig og enkel måte, slik at alle skal kunne forstå.


Hvem er folkene bak VPNoverview.com?

Et lite, dedikert team av fagpersoner innen cybersikkerhet og personvern jobber daglig på VPNoverview.com. Hovedkontoret vårt er i Nederland, selv om vi også har folk som jobber eksternt fra hele verden. Nedenfor presenterer vi kjernen i teamet vårt, mer detaljert.

David Janssen – Grunnlegger

David Janssen

La meg introdusere meg selv. Jeg heter David Janssen, og jeg er født og oppvokst i Nederland. I løpet av de siste årene har jeg tilbrakt mye tid i utlandet, og jobbet for FN (Verdensbanken), forskjellige regjeringer, konsulentselskaper og frivillige organisasjoner. For øyeblikket er jeg sjefredaktør for VPNoverview.com, og det er min oppgave å sikre at kvalitetsforskning og artikler fortsetter å vises på nettstedet.

Jeg er en nerd som er interessert i VPN-er, personvern og cybersikkerhet. Bortsett fra det, er jeg også helsepersonell. Jeg har funnet at det er et interessant samspill mellom datasikkerhet, personvern og helsetjenester. Tenk på ransomware-angrep som i økende grad påvirker sykehus og helseinstitusjoner eller datainnbrudd hvor pasientdata fra tusenvis av mennesker ble lekket. Jeg er overbevist om at mange flere lignende hendelser vil skje de kommende årene, over hele verden og det er noe vi bør strebe etter å bekjempe på både et samfunnsmessig og politisk nivå.

Hvis du vil komme i kontakt, kan du gjerne legge meg til på LinkedIn. Vil du ta kontakt via e-post, kan du nå meg på david@vpnoverview.com


Tove Marks

Tove Marks

Jeg heter Tove og er tekstforfatter og oversetter. Jeg skriver hovedsakelig nyhetsartikler for VPNoverview.com. Jeg liker spesielt å dykke ned i den siste utviklingen i personverndebatten. Innen temaene cybersecurity og personvern er jeg først og fremst interessert i de politiske implikasjonene av den stadig økende innflytelsen som internett har.

Jeg er veldig interessert i temaer som sensur og internettfrihet. Jeg tar også vare på VPNoverviews sosiale mediekontoer for å sikre at viktig informasjon og funn blir distribuert riktig.


Nathan Daniels

Nathan Daniels

Mitt navn er Nathan og jeg har en bakgrunn i journalistikk. Jeg har vært en del av VPNoverview-teamet siden juli 2019. I løpet av de siste årene har jeg utviklet en stadig større interesse for cybersecurity, personvern på nettet og internett som kilde til informasjon og kommunikasjon. Dette stammer fra min interesse for medie- og informasjonstjenester/plattformer i forskjellige land. Jeg setter stor pris på mulighetene internett tilbyr innen utdanning og kommunikasjon.

Mine interesser ligger i å lage og oppdatere godt innhold for nettstedet og andre plattformer. Jeg liker også å bidra med å bringe disse tekstene til oppmerksomhet for allmennheten gjennom PR-relaterte aktiviteter. På fritiden har jeg en stor lidenskap for musikk, spiller gitar og komponerer mine egne sanger. Jeg liker også reiser, dokumentarer og gode bøker. Jeg tror at disse hobbyene er med på å utvikle kreativiteten min, som jeg deretter kanaliserer til å skrive enda sterkere innhold for VPNoverview.


Ronella van der Burgt

Ronella van der Burgt Avatar

Jeg heter Ronella. Jeg jobber som redaktør og innholdsskaper på VPNOverview.com. Jeg brenner veldig for språk, redigering og skriving. I tillegg til å skrive, sørger jeg også for at artikler regelmessig blir oppdatert. Det er en virkelig utfordring for meg å få alle fakta rett ved å forske og fordype seg i et emne.

Hvordan gjør vi det digitale samfunnet vårt så trygt som mulig? Dette er et spørsmål av stor betydning, som jeg liker å jobbe med. Den nåværende digitale utviklingen innebærer at vi stadig blir møtt med nye sikkerhetsproblemer. Jeg tror det er viktig å øke bevisstheten rundt cybersikkerhet og informere folk om risikoene og fallgruvene. Dette er viktig for å takle nettkriminalitet.


Erik Schurer

Erik Schurer About Us Avatar

Jeg heter Erik. Jeg er utdannet innen humaniora, hvoretter jeg begynte å undersøke teknologisk og nettkultur. Jeg har jobbet som redaktør, tekstforfatter og oversetter på flere plattformer, med teknologi som et gjennomgående tema.

Personvern og nettnøytralitet er av spesiell interesse for meg. Personvern og et fritt internett reiser spørsmål som ikke alltid har et klart svar, og dette er nettopp spørsmålene jeg liker å dykke ned i. I tillegg er det tilfredsstillende å informere leserne om nettets risiko og muligheter.

Utenfor arbeidet liker jeg å spille trompet og bassgitar, i tillegg til å være ute i naturen. Dessuten sier jeg aldri nei til en god bok eller en god whisky.


Susan Morrow

Susan Morrow

Jeg er Susan og jeg har jobbet i IT-sikkerhetssektoren siden begynnelsen av nittitallet og jobbet på tvers av forskjellige sektorer som filkryptering, digital rettighetsadministrasjon, digital signering og nettidentitet. Mantraet mitt er at sikkerhet handler om mennesker like mye som det handler om teknologi.

For VPNoverview.com dekker jeg emner relatert til cybersikkerhet og personvern for bedrifter. Hvilke digitale trusler møter selskaper i denne tiden og hvordan kan de beskytte seg mot skade? Jeg vil fortelle deg alt om det.

Bortsett fra bidragene mine til VPNoverview, er jeg også sjef for FoU hos Avoco Secure. Du kan finne ut mer om meg på LinkedIn-siden min.


Sandra Gyles

Sandra Gyles

Jeg heter Sandra. Jeg begynte i VPNoverview-teamet i 2019. Etter å ha blitt uteksaminert (for lenge siden) jobbet jeg for et stort PR & kommunikasjonsselskap, hvor jeg hadde ansvar for en rekke kunder, hovedsakelig innen IT- og teknologisektoren (b-to-c og b-til-b). I 2006 ble jeg meddirektør for en liten virksomhet, som spesialiserer seg på IT, redaksjonelle tjenester og kommunikasjonsprosjektledelse. Jeg er også frilansskribent, journalist og korrekturleser for et bredt spekter av online og trykte publikasjoner. Jeg elsker naturen, og det er en av grunnene til at jeg flyttet til Australia for snart 10 år siden. Som tvillingmamma er jeg fascinert, men likevel forsiktig med hvor naturlig IoT er for barn.

Mer om min profesjonelle bakgrunn på LinkedIn.


Grace Dennis

Grace Dennis

Jeg heter Grace og har bakgrunn innen informasjonsteknologi. Jeg har jobbet som forretningsanalytiker/programmerer hovedsakelig i den juridisk sektor og som IT-konsulent eller som en del av en intern IT-avdeling i advokatfirmaer. Å jobbe innen IT har gitt meg muligheten til å bo og jobbe i flere europeiske land så vel som i Australia, hvor jeg vokste opp og fullførte tertiærutdanningen. Siden 2009 har jeg jobbet hjemmefra med å lage innhold til kundenes nettsteder og levert kopi, redigering og korrekturlesingstjenester for nettinnhold og papirbaserte dokumenter. Jeg har også bygget nettsteder ved hjelp av WordPress. Jeg begynte i VPNoverview-teamet i 2019 og skrev nyhetsartikler om nettsikkerhet og Internett. På grunn av min IT-bakgrunn, i advokatfirmaer, har disse fagene alltid vært av stor interesse for meg, men siden jeg ble mor har disse fått en spesiell betydning. Jeg føler at sikkerheten til barn på internett er av største viktighet.


Anton Mous

Anton Mous Avatar

Jeg er Anton, en tech-elsker som alltid er på nettet. Etter å ha studert statsvitenskap og parlamentarisk historie, bestemte jeg meg for å forfølge lidenskapen min: å skrive. I de påfølgende årene fokuserte jeg fullt på nettredigering, nettjournalistikk, blogging, sosiale medier og innholdsstyring. Nettdesign, digital fotografering, intervjuteknikker: you name it, og jeg har sannsynligvis et sertifikat for det. Og som glasur på kaken, har jeg vært Google-sertifisert innen markedsføring på nett siden 2019.

For VPNoverview.com skriver jeg om cybersikkerhet og personvern. Tilgang til informasjon uten å forringe personvernet vårt: det er en viktig handelsvare som vi må håndtere med omhu. Sensur, digitale blokkeringer, cyberangrep og avlytting av hackere og myndigheter bør for enhver pris forhindres. Derfor følger jeg nøye med på den siste utviklingen på dette området. På fritiden elsker jeg å høre på musikk, gå en lang tur, se en film eller lese en god bok. Vil du vite mer? Sjekk LinkedIn-profilen min.


Isabelle Skontorp

Isabelle Skontorp

Født i Norge, bor fast i Spania. På VPNOverview oversetter jeg webinnhold til norsk, mens utenfor VPNOverview jobber jeg Freelance med oversetting, copywriting og som konsulent innen olje & gass industrien. Jobber hovedsakelig på plattformer. Utdannet Petroleum ingeniør. Bachelor Ingeniør grad innen Petroleum Teknologi.


Kontaktinformasjon for VPNoverview.com

VPNoverview.com er en del av Internet Privacy Initiative. Vårt nederlandske handelskammernummer er: 74954164. Du finner hovedkontoret vårt på følgende adresse:

VPNoverview.com / Internet Privacy Initiative
Groesbeekseweg 246a
6523PJ Nijmegen
The Netherlands

Hvis du har et spørsmål om et spesifikt emne, kan du gjerne legge igjen en kommentar på en av de mange sidene på nettstedet vårt. Vi gjør vårt beste for å svare på spørsmålene dine så godt og raskt som mulig.

Du kan også kontakte oss ved å sende David en e-post på david@vpnoverview.com. Han kan kanskje ikke svare på alle kommersielle henvendelser, men vil alltid gjøre sitt beste for å svare på ærlige spørsmål fra våre besøkende.


Hva er ideen bak VPNoverview.com?

Hos VPNoverview.com dekker vi alt som har med VPN-er, personvern, internettsikkerhet og internettfrihet å gjøre. Nedenfor forklarer vi hvorfor vi mener at disse temaene er viktige.

Hvorfor vi skriver om personvern på internett

Personvernet ditt er en stor ressurs, men har kommet under økende press de siste årene. Det er mange som kan ha nytte av å lære så mye om deg som mulig. Dette kan være annonsører, men også myndigheter eller hackere. I noen tilfeller kan du være villig til å gi fra deg (deler av) personvernet ditt i bytte for brukervennlighet; du har sannsynligvis innsett at Google følger deg uansett hvor du går, men samtidig er Google Maps så utrolig nyttig. Vi er tilsynelatende alle villige til å gi fra oss en del av personvernet vårt til tider. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, men vi trenger å finne den rette balansen. Ved å skrive om personvern på internett, håper vi VPNoverview.com vil bidra til å gjøre deg oppmerksom på data som samles inn om deg. Vi ønsker også å tilby enkle løsninger og tips til hvordan du bedre ivaretar personvernet ditt på internett.

Hvorfor vi skriver om nettsikkerhet

Dessverre er det noen alvorlige farer som lurer på internett i dag. Hvert år blir titalls millioner mennesker over hele verden offer for nettkriminalitet. Heldigvis er det mange forholdsregler du kan ta for å beskytte deg mot nettkriminalitet. Vi vil fortelle deg alt du trenger å vite om identitetssvindel, ransomware, trojanske hester, datavirus, hackere og de nyeste nettbaserte svindlene. På den måten er du godt forberedt og vil ikke lenger være et lett mål for den gjennomsnittlige nettkriminelle.

Hvorfor vi skriver om internettfrihet og sensur på nettet

Vår redaksjon er heldig nok til å bo i et av de mest liberale landene i verden når det gjelder internettfrihet. Likevel møter vi sensur og nettbaserte begrensninger. Når vi for eksempel reiser, kan det hende at våre favoritt-strømmetjenester plutselig ikke er tilgjengelige lenger. Selv WhatsApp, Skype og Facebook kan bli blokkert under et utenlandsopphold. Vi opplever til og med sensur i vårt eget land. For å gi noen få eksempler: visse YouTube-videoer er ikke fritt tilgjengelige, vi får ikke tilgang til det omfattende amerikanske Netflix-utvalget og spesielle rabatter på nettet er noen ganger bare gyldige for folk i andre land.

Vi synes det er viktig å gjøre folk oppmerksom på de forskjellige formene for sensur på nettet, deres mulige innvirkning på et demokrati eller samfunn, og løsningene folk bruker for å omgå internett sensur og restriksjoner på nettet.

Hvorfor vi skriver om VPN

Det interessante med en VPN er at den vil forbedre onlineopplevelsen din på en veldig enkel måte. Du installerer en app på telefonen, datamaskinen eller ruteren din, kobler deg til en VPN-server (som bare tar ett klikk) og fem sekunder senere er internettrafikken sikret og anonymisert. For ikke å nevne, har du tilgang til flere deler av internett. En VPN er det sentrale knutepunktet som hjelper deg å oppnå de tre viktige fordelene som er nevnt ovenfor, nemlig nettsikkerhet, personvern og frihet.


Om oss som anbefaler VPN-leverandører

La oss avklare en ting med en gang: VPNoverview.com er ikke en VPN-leverandør! Dette nettstedet fungerer som en uavhengig sammenligningskilde. Vi tester VPN-tjenestene til forskjellige VPN-leverandører, slik at du kan få en ide om hvilken tjeneste som kan være riktig for deg. Målet vårt er å gjøre dette så transparent og objektivt som mulig. Derfor bruker vi en standard testprotokoll som vi har utviklet selv. Likevel vil det alltid være en subjektiv komponent involvert i testingen og vurderingen av en leverandør. Basert på omfattende tester, danner vi en mening om hver VPN og innlemmer denne oppfatningen i vurderingen. Med andre ord, enhver anmeldelse vil alltid involvere en subjektiv komponent, nemlig den personlige oppfatningen til anmelderen. Hvis du er interessert, kan du lese mer om hvordan vi tester VPN-leverandører på denne siden.

Når du leter etter en VPN, bør du se etter en VPN som er pålitelig og som passer dine behov. Derfor gjennomgår de forskjellige VPN-ene vi finner omfattende tester. Etter en test kommuniserer vi funnene våre til VPN-leverandørene, slik at de kan få innsikt i hvordan de kan forbedre tjenesten deres. Vi tar også hensyn til brukeropplevelsene til våre besøkende, så ikke nøl med å gi en kommentar under våre informative artikler eller anmeldelser!

VPNoverview.com er et objektivt nettsted som inneholder informasjon om dusinvis av VPN-leverandører. Hvis du som besøkende abonnerer på en VPN-leverandør gjennom lenkene på nettstedet vårt, kan det hende vi får en provisjon fra VPN-leverandøren. Dette vil aldri føre til noen ekstra kostnader for deg som bruker. Tjenesten vår vil alltid være gratis for besøkende på VPNoverview.com. Vi tror det er slik det skal være. I mange tilfeller klarer vi til og med å få gi deg rabatt på VPN-abonnementet ditt, hvis du følger koblingene og knappene på nettstedet vårt. Vi er opptatt av å sikre at du alltid får den beste avtalen med en leverandør hvis du vil prøve en VPN.

Vi bruker provisjonen fra VPN-leverandører til å dekke kostnadene som følger med vedlikehold av nettstedet vårt. For eksempel gjør de oss i stand til å betale for copyright-lisenser slik at vi lovlig kan bruke bilder på nettstedet vårt. På denne måten sikrer vi at fotografer og grafiske designere får en rettferdig kompensasjon for arbeidet sitt. Vi bruker også inntektene til å dekke kostnader for hosting av VPNoverview.com.

Til slutt, et fritt internett er transparent og med integritet. Det er derfor vi bare anbefaler VPN-leverandører som vi faktisk synes er utmerkede. Vi tester alle VPN-er selv. Hvis en VPN-leverandør mislykkes på noen måte, vil vi innlemme funnene i vurderingene våre.

Kommersielle henvendelser og annonser

Vi i VPNoverview tillater ikke gjesteskribenter eller reklame på nettstedet vårt. Vi ønsker å beskytte vår objektivitet og være i stand til å garantere at alle artikler på VPNoverview gjenspeiler våre egne meninger og funn. Hvis vi tillot kommersielle gjesteskribenter, ville vi ikke kunne sikre kvaliteten vi streber etter. Vi vil til og med risikere å miste vår objektivitet. I stedet har vi som mål å være tro mot oss selv. Det betyr at nettstedet vårt og de besøkende alltid kommer først.