Proton VPN omtale (2023) – Kraftig sikkerhet

Proton VPN er en sikker VPN-tjeneste levert av Sveits-baserte Proton Technologies AG, som også skapte ProtonMail, verdens største krypterte e-posttjeneste.

Mens Protons VPN-tjeneste en gang var en egen enhet, har selskapet nylig endret seg selv og samlet alle sine tjenester i ett personvernrettet økosystem kalt Proton. Nå, når du oppretter en Proton-konto eller logger på den aktive, har du tilgang til hele spekteret av tjenester – inkludert Proton VPN, ProtonMail, Proton Calendar og Proton Drive.

Proton VPN har både en gratis og betalt versjon, i likhet med Protons andre tilbud. Selv om det er en fin bonus å ha tilgang til disse andre personvernbevisste tjenestene, er vår anmeldelse og poengsum utelukkende basert på selve VPN-en.

Ser du etter en gratis VPN? Gratis Proton VPN tilbyr ubegrenset data, men kan gi tregere tilkoblinger. Likevel er det en av de absolutt beste gratis VPN-ene der ute. Du kan lese mer om det og Protons andre gratisprodukter her.

Proton VPN setter personvern, anonymitet og kryptering over alt annet for å sikre brukernes online sikkerhet. Vi har også testet den for å se hvor effektiv den er til daglig bruk. Kan den fjerne blokkeringen av Netflix? Tilbyr den gode nedlastingshastigheter for torrenter? Kan du bruke den til å surfe anonymt? Vi svarer på disse spørsmålene og mer i vår fullstendige Proton VPN-gjennomgang.

Spesifikasjoner Proton VPN
💵 Pris
Fra €4,99 per måned
📱 Operativsystemer Android, Linux, Mac, Windows, iOS
💻 Tilkoblinger
💳 Betalingsmetoder Kryptovaluta, Andre, Kredittkort, Paypal
🔒 Protokoller IKEv2, OpenVPN
📥 Torrent alternativer Torrenting tillatt
📅 Pengene-tilbake-garantier Pengene tilbake-garanti
📋 Logger
🎬 Fungerer med Fungerer med Netflix
Fungerer med BBC
Fungerer med Torrent

Hastighet – Hvor rask er Proton VPN?

Mange brukere ønsker en rask VPN. Du ønsker ikke å vente uendelig for at en YouTube video skal laste inn eller en filnedlasting bare fordi du bruker en sikker nettilkobling. Strømming, gaming og surfing på nettet bør være lett og uten forsinkelser. En VPN kan potensielt gjøre tilkoblingen din tregere. Hvis dette blir for merkbart så er det definitivt en ulempe med tjenesten.

For å sjekke hvorvidt en VPN senker hastigheten på din tilkobling (eller muligens gjør den raskere), tester vi alle VPN-tjenester som vi omtaler på hastighet. Nedenfor vil du se de forskjellige hastighetstestene vi utførte med Proton VPN. Vi testet også VPN-en sin hastighet under daglig bruk. På denne måten får du en god og komplett pekepinne på hvilken effekt Proton VPN kan ha på din nettilkobling.

Hastighet testresultater Proton VPN

I denne delen vil du finne resultatene vi fikk på hastighetstestene til Proton VPN. Alle testene ble gjort ved bruk av Proton VPN sin Plus plan uten aktivering av «Secure Core». Denne spesielle tjenesten omdirigerer nettilkoblingen din to ganger, noe som senker ned hastigheten din ytterligere, derfor utelot vi denne på testene våres. Vær klar over at disse tallene alltid avhenger av din beliggenhet, nettleverandør og tid på dagen. Til referanse la vi till en hastighetstest på vår nakne nettilkobling uten bruk av VPN.

Hastighet uten VPN (speedtest.net):

Speedtest without VPN

Dette er speedtest.net resultatene når vi testet vår egen nettilkobling uten bruk av en VPN. Vi vil bruke denne testen til å sammenligne mot de andre resultatene.

Hastighet med en lokal server (speedtest.net):

Speedtest Server Netherlands

Dette er resultatene fra speedtest.net på vår tilkobling ved bruk av en Proton VPN-server relativt nære oss. Sammenlignet med vår første test har pingen forblitt nøyaktig den samme. Dette er et godt tegn. På samme tid ble nedlastingshastigheten omtrent halvert, men opplastingshastigheten forble den samme. Det ser ut til at Proton VPN sine lokale servere gjør en veldig god jobb.

Server i USA (speedtest.net):

Speedtest Server USA

Dette er speedtest.net resultatene på vår nettilkobling ved bruk av en Proton VPN server i USA. Denne gangen økte ping-verdien mye. I tillegg var bare en tiendedel av nedlastingshastigheten igjen, selv om opplastingshastigheten forble noe bedre.

Konklusjon: selv om den amerikanske serveren ser ut til å være noe treg, så presterte den lokale serveren veldig godt.

Hastighet under daglig bruk

Med disse hastighetsresultatene var vi nysgjerrige på å finne ut hvordan Proton VPN ville prestere under daglig bruk. Under surfing opplevde vi lite til ingen forsinkelse. Nedlasting av torrents gikk like raskt: innen femten minutter fikk vi lastet ned en fil av respektable størrelse. Vi kunne også se på YouTube videoer som normalt, selv om de allikevel trengte litt mer tid til å laste. Nettspill var også okay: innlasting av de rette sidene og grafikken kan ha tatt litt lenger tid enn normalt, men etterpå så fungerte spillene som de skulle. Strømming av Netflix fungerte også, men med en ulempe. For å se den amerikanske versjonen av Netflix måtte vi bruke en amerikansk server. Denne tilkoblingen er for oss ganske treg og resulterte i lengre forsinkelser.

Konklusjon hastighet Proton VPN

 • Hastighetstestene viste brukbare resultater, spesielt ved bruk av en lokal server.
 • Den amerikanske serveren var betydelig tregere enn vår lokale server.
 • Netthastighet under surfing, strømming og nedlasting var brukbar.
 • Tilgang til den amerikanske Netflix versjonen førte til noen forsinkelser.

Sikkerhet – Hvor sikker er Proton VPN?

Sikkerhet er kanskje den viktigste kvaliteten til en VPN. VPN-er er først og fremst kjent for deres mulighet til å beskytte brukerens personvern og anonymitet. Folk bruker VPN til å surfe på nettet uten å bli fulgt eller sporet. For å sikre at en VPN faktisk gjør dette suksessfullt, ser vi på sikkerheten til alle VPN-ene vi omtaler.

I denne delen vil du kunne lese mer om Proton VPN sin sikkerhet. Hvilke protokoller bruker de? Har de noen filosofi rundt logging? En kill switch? Hvilken personlig informasjon spør de etter? Etter besvarelse av disse spørsmålene vil vi trekke vår endelige konklusjon om sikkerheten til Proton VPN.

Protokoller

Proton VPN bruker to forskjellige protokoller for deres VPN servernettverk. Disse protokollene hjelper til å kryptere din data. Proton VPN fungerer for tiden med IKEv2/IPSec og OpenVPN. Når du bruker Proton VPN klienten kan du selv velge om du vil bruke UDP (standard) eller TCP.

Utviklerne av Proton VPN bestemte seg for å ikke jobbe med servere som bruker PTTP eller L2TP/IPSec. Disse protokollene er rimeligere å vedlikeholde, men generelt sett ikke så sikre som for eksempel OpenVPN. Proton VPN vil tilby kundene kun det beste. Derfor fungerer de bare med de sikreste protokollene.

Logging og personvern

En VPN sin erklæring angående logging beskriver om VPN-tjenesten samler og lagrer noe data om nettbruken til sine kunder. Om dette er tilfelle så påvirker det direkte ditt personvern. Lagret data kan bli delt med tredjeparter eller stjeles av hackere. Noen VPN-leverandører er til og med forpliktet av lokale lover som tvinger dem til å dele ut informasjon til myndigheter.

Proton VPN behøver ikke å forholde seg til slike lover. Proton VPN sitt hovedkvarter er i Sveits, som er kjent for sin personvernlovgivning. Landet er ikke en del av 14-øyne og er fritatt mange av EU sine regler. Av denne grunn er Sveits generelt ansett som en god beliggenhet for en VPN-leverandør. Leverandører med beliggenhet her er ikke forpliktet til å lagre logger om brukere og trenger ikke utgi noe klientdata

På nettstedet uttaler Proton VPN at de opererer med en null-logg filosofi. Ingen informasjon om din tilkobling eller nettaktivitet blir lagret. Men ting er allikevel ikke så enkelt som det: Proton VPN samler «tilkoblingslogger». Denne dataen er bare brukt til å forsikre at din konto forblir sikker og fungerer som den skal. Av denne grunn blir et tidsstempel av din siste innlogging lagret. Denne blir overskrevet hver gang du logger inn. Ingen informasjon som avslører noe om din beliggenhet, tiden du har brukt på VPN-tilkoblingen, eller stedet du logget inn fra vil bli lagret.

Disse tilkoblingsloggene er nødvendig for å sikre at kontoen din ikke blir misbrukt. Tidsstempelet er kun koblet til din konto og ikke IP-adressen din. Den sist kjente innloggingen vil bli lagret så lenge kontoen er aktiv, om ikke brukeren klager og får dataen slettet.

Kill switch

Proton VPN har en innebygget kill switch. Du kan skru den av eller på under innstillingene på VPN kontrollpanelet. En aktivert kill switch forsikrer at du ikke er i fare om din VPN-tilkobling skulle midlertidig bli brutt: all nettrafikk blir automatisk blokkert så den aldri kan bli sporet tilbake til deg.

I tillegg til en kill switch, har Proton VPN også en «alltid på» VPN-funksjon. Denne funksjonen kobler deg automatisk til en annen server når du opplever tilkoblingsproblemer. På denne måten forblir du alltid online, men fremdeles beskyttet.

Hvilken informasjon trenger Proton VPN?

For å opprette en konto på Proton VPN må du dele noe data med dem. Dette gjelder hovedsaklig din e-post og betalingsdetaljer. For å bruke gratisversjonen trenger du bare oppgi din e-postadresse. Betalingssiden beskriver at din e-postadresse aldri blir delt med tredjeparter og er kun brukt til kontorelaterte spørsmål, kommunikasjon og gjenoppretting. Så klart kan du enkelt opprette en anonym e-postadresse som ikke kan spores tilbake til deg (for eksempel med ProtonMail).

For hvert betalte Proton VPN abonnement må du skrive inn betalingsdetaljer. Ved betaling med PayPal eller kredittkort må du dele noen av dine personlige detaljer. Det finnes også noen anonyme muligheter, men vi kommer tilbake til dette senere.

Konklusjon sikkerhet Proton VPN

 • Proton VPN bruker bare de sikreste og mest krypterte protokollene.
 • Logging: kun tilkoblingslogger, som består av et tidsstempel av din seneste innlogging.
 • Proton VPN har en innebygd kill switch og en mulighet til å bytte server automatisk når tilkoblingen blir brutt.
 • For å opprette en konto trenger Proton VPN din e-postadresse og betalingsdetaljer.

Brukervennlighet – Hvor brukervennlig er Proton VPN?

En VPN kjører i bakgrunnen på enheten din. Uten mye innblanding fra din side tilbyr den en sikker og anonym nettopplevelse. Derfor er det viktig at en VPN er lett å forholde seg til og er brukervennlig. Hvis installering og oppsett av VPN-en går hurtig vil du kunne starte raskere. Et godt kundeservice team og en lav pris hjelper også med brukervennligheten ved en VPN. For å sikre at du får den beste opplevelsen, bruker vi denne delen til å se på den generelle brukervennligheten til Proton VPN. Vi så på nettstedet, installasjonsprosessen, programvaren, pris og kundeservice. For så og gi vår mening på hvert punkt.

Proton VPN nettstedet

Hjem siden på Proton VPN nettstedet ser bra ut og er lett å navigere. Umiddelbart ser du en lenke som leder direkte til betalingssiden med de forskjellige Proton VPN abonnementene. Ved å scrolle ned kan du finne informasjon om Proton VPN sine forskjellige funksjoner og fordeler med en VPN generelt sett. Hjem siden deler også tweets fra brukere som deler sin erfaring.

Toppdelen tillater deg å navigere til de forskjellige sidene på nettstedet: informasjon, funksjoner, priser, blogg og support. En logg-inn knapp og direkte lenker til Proton VPN sine sosial medier er også oppgitt. Nettstedet er kun tilgjengelig på engelsk.

ProtonVPN Website Homepage

Hvis du enten klikker på Get Proton VPN Now eller Pricing, vil du bli ledet til abonnementsiden, hvor du kan velge mellom forskjellige VPN-abonnement. Valg av en vil automatisk ta deg til betalingssiden, hvor du kan fylle inn din informasjon.

Kort sagt: er nettstedet veldig lett å navigere samtidig som den gir mye informasjon om Proton VPN og VPN-er generelt sett.

Installering av Proton VPN

For å bruke Proton VPN trenger du en konto. For å sette opp en konto behøver du å gi litt informasjon, som din e-post (selv om dette kan gjøres anonymt gjennom ProtonMail) og betalingsdetaljer. Du må også komme på et kontonavn og passord. Når du har kjøpt abonnementet ditt er det på tide å laste ned Proton VPN klienten. Denne siden er lett å finne når du nettopp har laget en konto, men er litt bortgjemt ellers. For å finne den kan du scrolle hele veien ned til bunnen av nettstedet og klikke på Download i nedre hjørnet til venstre.

ProtonVPN Website Download Page

Programvaren kan lastes ned til Windows, MacOS og Linux. I tillegg til dette vil nedlastingssiden gi deg lenker til Google Play og App Store appene. Vi vil laste ned klienten for Windows, og det er den prosedyren vi vil bedømme og diskutere her.

Etter og ha klikket på Download for Windows, åpnet vi den nedlastede filen.

ProtonVPN Download screen

Skjermbilde som vises var selvforklarende: følge instruksjonene og installer Proton VPN. Det eneste vi måtte gjøre var å gi programmet tillatelse til å bli brukt på vår enhet.

ProtonVPN Dashboard Log In

Når installasjonen var ferdig, som ikke bør ta mer enn et minutt, starter programvaren opp av seg selv, og et kontrollpanel vises. Her kan du logge inn med kontodetaljene dine.

Kort forklart er installasjonsprosessen enkel selv om nedlastingssiden er noe vanskelig å finne hvis du allerede har en konto og bare trenger programvaren.

Proton VPN sin utforming og brukervennlighet

Proton VPN sin programvare er enkel å navigere og behagelig for øynene, men også ørlite rotete. Kontrollpanelet inneholder en liste med land på siden av skjermen, inkludert en søkeboks og muligheten til å aktivere Proton VPN sin spesielle «Secure Core» (for brukere med Proton VPN Plus eller Visionary). Denne funksjonen tilbyr et ekstra lag sikkerhet. Det er også en «Quick Connect» knapp som automatisk velger den raskeste eller nærmeste serveren for øyeblikket og kobler deg til den. I tillegg til fanen som inneholder server-lokasjoner er det også en fane som heter «Profiles». Her kan du sette opp personlige profiler med dine egne preferanser, enten det er et spesifikt land, server eller protokoll. Din IP-adresse vises på toppen av skjermen og vil endre seg til en Proton VPN IP når du kobler til. Det meste av skjermen blir brukt til å vise et verdenskart. Trianglene på kartet representerer de forskjellige serverne du kan velge mellom. Nederst på skjermen kan du spore hvor mye du har lastet ned og lastet opp under din nåværende økt, hvor rask tilkoblingen din er og også hvor lenge økten din har vart. Utseende på kartet er veldig tiltalende. Alt i alt er utseende til kontrollpanelet både profesjonelt og behagelig.

ProtonVPN Dashboard

Proton VPN har mange valgmuligheter. Mange er tilgjengelige direkte på hovedskjermen. Resten kan man finne under innstillinger. Gå til About for å finne informasjon om din versjon av programvaren. Under Account vil du kunne gjøre endringer på din konto og abonnementplan. Profiles viser deg de forskjellige profilene du har laget.

Under Settings kan du endre hvordan og når programmet starter opp, og om varsler spretter opp på skjermen. Du kan også velge en protokoll, velge å koble til automatisk eller aktivere «Quick Connect». Gå til Advanced fanen for å finne kill switch, DNS-lekkasje beskyttelse og «split tunneling».

Fordelen til Proton VPN programvaren er at mange funksjoner kan nås med et enkelt klikk. Du kan enkelt tilpasse din opplevelse. Dette er nyttig for folk med erfaring med VPN, men kan være en hindring for nybegynnere.

Pris og betalingsmetoder

Proton VPN har fire forskjellige VPN-abonnementer. Avhengig av det abonnementet du har valgt vil forskjellige funksjoner være tilgjengelig for deg.

Gratisversjonen av Proton VPN koster ikke noe og gir deg tilgang til servere i tre forskjellige land (Nederland, USA og Japan). Denne versjonen fungerer bare for en enhet per konto om gangen. Det er ingen hastighetbegrensning, men det lille utvalget av servere vil påvirke din netthastighet. Jo flere som bruker den samme serveren jo tregere blir den. Som resultat kan hastigheten din blir mye lavere enn du er vant med. Proton VPN Free har ingen databegrensning så du kan bruke den så mye du vil. Men Proton VPN Free gir deg ikke tilgang «Secure Core» og støtter ikke strømming, torrents eller Tor.

Det billigste betalingsalternativet for Proton VPN blir kalt Basic. Hvis du velger et årlig abonnement istedenfor månedlige betalinger får du en rabatt på 20% og dette gjelder alle abonnementene. Den basiske Proton VPN tjenesten gir deg tilgang til alle serverbeliggenhetene, tilkobling av to enheter samtidig og beskytter deg ved P2P-bruk.

Proton VPN Plus-pakken er noe dyrere enn en den basiske planen og inkluderer alt fra den pakken pluss mer: support for Tor og strømming, Plus-servere og Secure Core. Du kan bruke dette abonnementet på opptil fem enheter samtidig.

Ønsker du full pakke er Proton VPN Visionary det beste valget for deg. Denne gir deg alle fordelene med Plus-planen, tilgang for ti enheter til en hver tid og ProtonMail Visionary. På denne måten kan du bruke Proton sin fantastiske personvernorienterte e-post så vel som deres VPN. Avhengig av hvilket abonnement du ønsker, så finnes det trolig et valg for deg hos Proton VPN. En av fordelene med Proton VPN er at de tilbyr en veldig brukbar gratis VPN. På toppen av dette så er betalingsabonnementene fornuftig priset.

ProtonVPN Prices

Proton VPN godtar følgende betalingsmetoder:

 • Visa, Mastercard
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Kontant

Som du kan se er det flere betalingsmuligheter hos Proton VPN. Det er mulig å betale anonymt med og for eksempel bruke Bitcoin. Du kan også betale kontant så lenge du har en Proton VPN konto. Du kan lese mer om denne muligheten på Proton VPN nettstedet. Hvis du betaler med PayPal eller kredittkort må du gi fra deg en viss personlig informasjon. Men Proton VPN virker med sikre SSL-krypterte betalinger, så bortsett fra at din data blir sent til Proton VPN for betaling, så blir ikke sikkerheten din utsatt.

Alle Proton VPN betalingsabonnementer har 30-dagers pengene tilbake garanti: dersom du ikke er fornøyd med tjenesten, så kan du bare sende dem en melding og de vil gi deg pengene tilbake. Det er allikevel en liten merknad angående dette: hvis du betalte anonymt, er det mye vanskeligere for dem å betale tilbake pengene dine.

Kundeservice

Det er en omfattende FAQ på Proton VPN nettstedet som gir svar på all slags spørsmål. De kaller dette for sin «kunnskapsbase» og du kan finne den under support. Hvis spørsmålet ditt ikke er å finne eller svaret ikke har løst problemet ditt, kan du alltids kontakte Proton VPN sin kundeservice. Det er en lenke nederst på Support-siden som fører deg til et kontaktskjema. Skriv inn ditt operativsystem, brukernavn og e-postadresse og forklar ditt problem. Kundeservice vil svare deg tilbake via e-post innen en til to arbeidsdager.

Når vi hadde et problem fikk vi et svar fra teamet innen en dag. Kundeservice teamet ga oss forklaringer, sendte oss en lenke til en side fra sin FAQ, og spurte etter mer informasjon. Etter vi hadde svart ble vi videre tilbudt en rekke løsninger. Det vi kan erfare fra dette er at kundeservice teamet er veldig grundige: de prøver å finne ut nøyaktig hva det er som forårsaker ditt problem og gjør sitt beste for å løse det. Sett bort fra at det kan ta Proton VPN litt tid å svare, var dette en relativt god opplevelse. Den eneste måten det kunne blitt forbedret på er hvis Proton VPN introduserte en live-chat tjeneste.

Konklusjon brukervennlighet Proton VPN

 • Proton VPN nettstedet inneholder mye informasjon, men er lett å navigere.
 • Installasjonsprosessen til Proton VPN er rask og relativt enkel.
 • Proton VPN programvaren har mange funksjoner som kan være vanskelig for nybegynnere.
 • Proton VPN har en gratisversjon med begrenset utvalg av servere.
 • Valg av et årlig abonnement gir deg 20% rabatt.
 • Proton VPN støtter flere betalingsmetoder, inkludert anonyme.
 • Kundeservice er veldig hjelpsom, men virker bare gjennom kontaktskjema og e-post.

Servernettverk Proton VPN

Et bredt og velfungerende servernettverk er en stor fordel med en VPN-tjeneste av mange grunner. Først og fremst er et bredt serverutvalg nyttig om du ønsker å gå rundt geografiske blokkeringer. Jo fler serverlokasjoner en leverandør har, desto mer sannsynlig er det at landet du trenger er blant dem. Dett gjelder også for å se på den amerikanske versjonen av Netflix, men også hvis du ønsker å lese en spesifikk nettavis som ikke er fritt tilgjengelig over hele verden.

I denne delen vil vi undersøke de forskjellige serverne og beliggenhetene Proton VPN tilbyr. Vi vil også omtale om det er mulighet for en dedikert IP-adresse.

Antall servere og beliggenhet

I skrivende stund har Proton VPN over 550 servere i over 40 land. De forskjellige beliggenhetene til disse serverne er listet opp under:

Server locations ProtonVPN

Proton VPN jobber kontinuerlig med sitt servernettverk, som betyr at de tilgjengelige landene og serverne konstant endrer seg. Besøk nettstedet for en oppdatert liste over lokasjoner.

Alle serverne til Proton VPN er eid og dedikert til leverandøren, men ikke alle er tilgjengelige for hver eneste bruker. Antall servere du har tilgang til avhenger delvis av ditt abonnement. Med gratisversjonen av Proton VPN har du bare tilgang til gratis-servere i Japan, Nederland og USA. Basic, Plus og Visionary abonnement har tilgang til alle serverne.

Proton VPN tilbyr også spesialservere for P2P-fildeling (i Sveits, Nederland, Singapore og Sverige) og servere som støtter «dual-use» med Tor (i Hong Kong, USA og Sveits).

Til slutt, bruk av servere i «Secure Core» modusen fungerer noe annerledes. Secure Core serverne legger til et ekstra lag beskyttelse på din tilkobling ved å opprette en dobbel tunnel. Dette betyr at du vil være tilkoblet til en serverlokasjon du selv velger via en Secure Core i enten Sveits, Island eller Sverige. Dette er servermulighetene Secure Core tilbyr:

SECURE CORE SERVER Serverbeliggenhet
Island Belgia, Brasil, Canada, Costa Rica, Irland, Israel, Nederland, Norge, Russland, Spania, Tyskland, USA
Sverige Estland, Finland, Frankrike, Hong Kong, Japan, New Zealand, Portugal, Russland, Sør-Afrika, Sør-Korea, Taiwan
Sveits Australia, Bulgaria, Canada, Danmark, Hellas, India, Italia, Latvia, Luxembourg, Østerrike, Portugal, Romania, Serbia, Singapore, Storbritannia, Tsjekkia, Ukraina, USA

Dedikert IP-adresse

For tiden tilbyr ikke Proton VPN en dedikert IP-adresse. Dette betyr at du bare kan bruke servere som er tilgjengelige for andre kunder også. Du deler med andre en IP-adresse med flere personer. Å dele IP-adresse med andre ved bruk av den samme VPN-tjenesten er bedre for din personlige sikkerhet og personvern: hvis alle bruker den samme IP-en, og spesielt når all dataen på den er kryptert er det vanskeligere om ikke umulig å spore nettrafikk tilbake til en person. Av denne grunn har ProtoVPN bare dynamisk delte IP-adresser.

Konklusjon servernettverk Proton VPN

 • Proton VPN har 550+ servere i over 40 land.
 • Antall servere og beliggenhet du har tilgang til avhenger delvis av ditt abonnement (gratis vs betalt).
 • Proton VPN tilbyr ikke dedikerte IP-adresser.

Proton VPN sine muligheter

I tillegg til funksjonene i programvaren, som vi omtalte under delen om brukervennlighet, har Proton VPN også et antall andre funksjoner. Med Proton VPN har du (begrenset) tilgang til Netflix og kan laste ned torrents anonymt ved å bruke en av deres spesial-servere. I denne delen vil vi fortelle deg mer om hver av disse mulighetene så vel som Proton VPN sin Secure Core.

Proton VPN og Netflix

Et spørsmål som ofte blir stilt om en hver VPN er om du kan bruke den til å se på Netflix. Netflix forsøker å blokkere VPN-er fra tilgang til sitt innhold for å overholde de geografisk begrensede klausulene i sine kontrakter. Men det er mange VPN-er som fortsetter kampen om å gå rundt disse blokkeringene. Proton VPN prøver også og la Netflix fungere for sine brukere med blandede resultater.

Proton VPN uttaler i sin FAQ at de ikke ønsker å oppmuntre til brudd på opphavsrettigheter og standpunkter fra Netflix. Men allikevel syns de ikke at Netflix skal forby bruk av VPN, fordi en VPN tilbyr sikkerhet og personvern. Proton VPN vil at brukere trygt skal kunne bruke Netflix uten og nødvendigvis bruke det til å omgå geografiske restriksjoner.

Det er mulig å se på den amerikanske versjonen av Netflix fra andre steder enn i USA når du bruker Proton VPN. Etter tilkobling til en amerikansk server kunne vi se serier som «The Office» som normalt ikke ville vært tilgjengelig for oss. Lasting tok litt lengre tid enn til vanlig, men annet enn det opplevde vi ingen problemer. Vær klar over at dette kun gjelder den amerikanske versjonen av Netflix: Proton VPN støtter foreløpig ikke Netflix på andre serverlokasjoner, slik de beskriver på sitt nettsted.

Proton VPN og torrents

Nedlasting av torrents med Proton VPN går raskt og enkelt. Vi var i stand til å laste ned en stor filstørrelse på veldig liten tid. Mens vi lastet ned kunne vi surfe på nettet uten merkbare forsinkelser. Vi brukte en av Proton VPN sine dedikerte P2P-servere til dette, noe som er essensielt. Hvis du skal laste ned noe med Proton VPN og vil forsikre at tilkoblingen din holder seg sikker så bruk alltid en av disse P2P serverne, ellers vil du ikke være beskyttet.

Secure Core

En spesiell funksjon på Proton VPN er deres Secure Core-nettverk. Med Secure Core tilbyr de sine brukere enda mer sikkerhet. Secure Core oppretter en dobbel VPN-tunnel som holder tilkoblingen trygg mot nettverksbaserte angrep. Secure Core omdirigerer din nettrafikk til forskjellige servere før de forlater Proton VPN nettverket. De dedikerte Secure Core serverne brukt til dette formålet er basert i Sveits, Island og Sverige, hvor Proton VPN datasentre har blitt satt opp.

Secure Core er tilgjengelig for Proton VPN Plus og Visionary og kan bli skrudd på og av manuelt. I tillegg som beskrevet under servernettverk-delen kan du velge hvilken Secure Core-server du vil sende dine data til avhengig av din «exit» serverlokasjon.

Konklusjon muligheter Proton VPN

 • Mulighet for å se på den amerikanske versjonen av Netflix, selv om lasting kan ta lenger tid enn normalt avhengig av din beliggenhet.
 • Proton VPN har spesifikke P2P-servere som tillater deg å trygt laste ned torrents.
 • Proton VPN’ sin Secure Core tilbyr ekstra beskyttelse.

Konklusjon – Vår erfaring med Proton VPN

Fordeler Ulemper
Enkel å installere Kundeservice kun tilgjengelig via kontaktskjema
Nettstedet er enkelt å navigere De mange valgene kan virke forvirrende for nybegynnere
Mange valgmuligheter
Sterk kryptering
Tilgang til Netflix
Fornuftig priset
Secure Core for ekstra sikkerhet

Proton VPN har allerede bygget opp et sterkt rykte. De håndterer sikkerheten på sine servere veldig godt og tilbyr mange valgmuligheter til å forbedre dette ytterligere. Secure Core sikrer at betalingskunder har mulighet til å beskytte seg selv ved å bruke en dobbel VPN-tunnel. I tillegg er VPN-en fornuftig priset, virker med Netflix og nedlasting, og har også et fint utseende. Vår lokale server viste lite hastighetstap. Men dessverre presterte ikke de amerikanske serverne så godt for oss. Sett bort fra det er kundeservice litt kronglete selv om hjelpen vi fikk var veldig grundig og godkjent. Alt i alt er Proton VPN definitivt et godt valg hvis du ser etter en VPN med mange muligheter og sterk kryptering.

Personlig ekspert mening VPNoverview.com

“God troverdig VPN som fokuserer på sikkerhet ”
7.9
Fra €4,99 per måned
Legg igjen en kommentar