PIA (Private Internet Access) omtale (2023) – En sikker og rimelig tjeneste

Private Internet Access (som regel forkortet til PIA) er en av de store VPN-tjenestene på markedet for tiden. En av dens beste egenskaper er fokus på personvern. De har en streng filosofi på ingen logging, som gjør PIA spesielt populært blant torrent-brukere. I tillegg er Private Internet Access kjent for sine minimalistiske og kompakte apper og programvare. Noen kunder vil se dette som et pluss, mens andre vil se på det som et minus.

Vi testet denne VPN-en og så på hastighetene, sikkerheten, personvern, brukervennlighet, servernettverk, og ekstrafunksjoner. Dett er hva vi fant ut.

Vår erfaring med PIA: Kort sammendrag

Fordeler Ulemper
Strong security No live customer service
No logs
Strong focus on privacy
Many servers
Fast servers
Relatively cheap
US Netflix works
Simple and clear software and website

Private Internet Access er en av øyeblikkets største VPN-leverandører. Deres omdømme når det gjelder personvern viser seg å være sant: deres ikke-logg-policy er lufttett, og de holder øye med eventuelle endringer i verden som kan påvirke personvernet til brukerne. I tillegg tilbyr de et bredt utvalg av servere og serverplasser, som vanligvis gir en stabil og rask forbindelse. Amerikanske Netflix og andre streamingtjenester så ut til å være støttet riktig også.

På toppen av alt dette er PIA veldig rimelig når du registrerer deg for et abonnement over lengre tid. Dette, kombinert med enkel og ren programvare, gjør at vi med glede anbefaler PIA hvis du er ute etter et kvalitets-VPN. De eneste mulige ulempene er mangelen på live chat med kundeservice og det faktum at dashbordet forsvinner når du klikker et annet sted på skjermen. Det sier seg selv at dette er mindre ulemper, som noen til og med kan vurdere å være eiendeler. Avslutningsvis er PIA en veldig pålitelig, rask og god VPN-leverandør.

Spesifikasjoner PIA
💵 Pris
fra €1,99 per måned
📱 Operativsystemer Android, Linux, Mac, Windows, iOS
💻 Tilkoblinger 10
💳 Betalingsmetoder Kryptovaluta, Andre, Kredittkort, Paypal
🔒 Protokoller L2TP/IPsec, OpenVPN, PPTP, Wireguard
📥 Torrent alternativer Torrenting tillatt
📅 Pengene-tilbake-garantier Pengene tilbake-garanti
📋 Logger Ingen logger
🎬 Fungerer med Fungerer med Netflix
Fungerer med HBO
Fungerer med Disney+
Fungerer med Kodi
Fungerer med BBC
Fungerer med Torrent
Fungerer med Spilling

Hastighet – Hvor rask er PIA?

For å gi deg et godt bilde på hvordan Private Internet Access presterer, har vi kjørt forskjellige hastighetstester. Vi tok vår erfaring med bruk av PIA også med i vurderingen. Du kan finne resultatene nedenfor.
To give you a good idea of how Private Internet Access holds up in terms of speed, we have performed various speed tests. We took our personal experiences into account as well by testing PIA during daily use. You can find the results below:

 • Resultatene av hastighets testene var blandede, med noen gode resultater for våre lokale PIA-servere og mindre resultater for de amerikanske serverne.
 • Under den daglige bruken reduseres hastigheten på internett nesten ikke når du surfer, strømmer eller laster ned.

Internetthastighet testresultater PIA

Under kan du se resultatene av noen av hastighetstestene vi kjørte på Private Internet Access. Vennligst merk at disse målingene alltid varierer per beliggenhet, nettleverandør, og tid på dagen. For eksempel, inkluderte vi også en hastighetstest av vår tilkobling uten VPN som målestokk.

Netthastighet uten VPN (speedtest.net):

PIA Speedtest No VPN

Dette er resultatene fra speedtest.net av vår egen nettilkobling uten bruk av en VPN. Dette er i grunn en ”blank” målestokk vi kan bruke til å sammenligne de andre resultatene mot.

Hastighet med lokal server (speedtest.net):

PIA Speedtest Local Server

Dette er resultatene fra speedtest.net på vår nettilkobling når vi koblet til nærmeste PIA-server. Resultatene er oppsiktsvekkende. Pingen økte litt fra 9 til 22, men ned- og opplastings hastighetene var omtrent de samme. Dette betyr at denne lokale PIA-serveren skal være omtrent like rask som vår egen netthastighet.

Hastighet med USA-server (speedtest.net):

PIA Speedtest Distant Server

Dette er resultatene fra speedtest.net av vår nettilkobling når vi koblet til en PIA-server i USA. Dette viser et sammenlignbart bilde. Men pingen har økt enormt, og ned- og opplastingshastighetene har sunket betydelig. Med andre ord vil man merke forsinkelser med slike resultater.

Dette viser et noe forventet bilde. Pingen økte enormt, mens spesielt nedlastingshastigheten sank betydelig. Med andre ord vil man merke forsinkelser med resultater som dette.

Slike resultater er ikke overraskende for en VPN-server som ligger et godt stykke unna brukeren. Tross alt betyr den avstanden at all internettrafikk må ta en flott avstikker forbi den serveren før den sendes til rett sted. Dette bremser nesten alltid tilkoblingen din. Likevel viser disse resultatene at PIA er langt unna å være den raskeste premium VPN. Faktisk har PIA vist seg å være den tregeste VPN-en ut av VPN-topp 5.

Internetthastighet ved daglig bruk

Til tross for de ikke så gode hastighetstestresultatene, er PIA en hyggelig VPN for daglig bruk. Vi la merke til en endring når vi utførte daglige oppgaver, men dette var bare en liten forskjell i hastighet.

Vi kunne bla gjennom, streame musikk og videoer og bruke YouTube – uten betydelig forsinkelse eller forsinkelse. Vi kunne også se amerikansk Netflix med en amerikansk server. Om noe trengte Netflix litt ekstra tid for å buffere en episode, men videoen ble spilt uten problemer etter det. Vi kunne spille online-spill uten betydelig forsinkelse og klarte også å laste ned torrenter veldig raskt: en fil på nesten 2 GB på under 15 minutter.

De viktigste forekomsten av lave hastigheter vi la merke til, var da vi startet en Netflix- eller YouTube-video (når den begynte å spille, var alt bra). Alt i alt tilbyr PIA anstendig hastighet for daglige aktiviteter, men er ikke den raskeste VPN-en rundt.

Sikkerhet – Hvor sikker er PIA?

PIA setter sikkerhet og personvern først, og utmerker seg derfor absolutt med disse aspektene:

 • PIA jobber med forskjellige sterke protokoller, inkludert OpenVPN og den nye, innovative protokollen WireGuard. Den har også en SOCKS5-proxy.
 • PIA har en streng ikke-logg-policy.
 • PIA har en innebygd drepebryter og PIA MACE for å blokkere annonser, trackere og skadelig programvare.
 • Den eneste informasjonen du trenger for å gi dem for å opprette en konto er en e-postadresse og betalingsinformasjonen din, men begge kan gjøres anonymt.

Protokoller

Når det kommer til sikkerhet og kryptering, har Private Internet Access orden på sakene. De fungerer med flere protokoller (OpenVPN, PPTP, IPSec/L2TP og Wireguard) og har også en SOCKS5 proxy. De fleste brukere vil velge å bruke OpenVPN, siden dette er en bunnsolid protokoll. WireGuard blir også raskt populært og er nå tilgjengelig som en utrolig sikker protokoll på PIA også.

Ønsker du mer hastighet og er mindre bekymret for kryptering av dine data? Da kan du enkelt velge en av de andre protokollene i PIA sin programvare. For å finne ut mer om protokoller kan du sjekke ut denne artikkelen som sammenligner de forskjellige protokollene på markedet.

Logging og personvern

PIA ble nylig kjøpt av Kape Technologies. Dette selskapet kjøpte også VPN-leverandørene CyberGhost og Zenmate de siste par årene. Private Internet Access er kjent for sin oppmerksomhet til sikkerhet og personvern. PIA håndhever en streng filosofi på ingen logging. Dette skaper en sikrere og mer anonym opplevelse for PIA-brukere, som denne tjenesten setter større pris på enn å samle informasjon om deres kunder. Data blir derfor aldri lagret på harddisker, men på en spesialenhet. Dette er en virtuell ”enhet” som automatisk later til at dataen ikke eksisterer. Når informasjonen har blitt skrevet til null-enheten blir den ikke mulig å få tak i. Dette er måten PIA kan garantere deres filosofi på null logger.

Siden PIA ikke logger noen ting, har de heller ingen mulighet til gi informasjon videre selv om de mottar et rettslig krav. De gjorde dette med bevissthet ettersom deres hovedkontor er i USA. USA er en av de få nasjonene i verden som ikke har noe obligatorisk datalagringsdirektiv. Dette betyr at PIA ikke er pliktig til å lagre informasjon for en spesifikk periode, som ofte er tilfelle i Europa.

Men ettersom PIA er basert i USA er det allikevel mulig at de er pliktig til å logge en bruker og hjelpe til med å identifisere dem etter en eventuell rettslig ordre er gitt. Under mange rettssaker og etterforskninger har PIA bevist at de ikke innehar noe informasjon om VPN-bruken til kundene sine.

Det ser ut til å være noen bekymringer i onlinefora for eksempel angående PIAs offisielle plassering (USA). Mange påpeker at USA er hjemsted for noen organisasjoner som kan være veldig vedvarende når det gjelder å innhente amerikanske statsborgeropplysninger, som NSA og FBI. En anonym kilde delte til og med den spesielt dristige påstanden med VPNOverview at «andre nettsteder oppdaget at PIA har jobbet sammen med NSA» og at «PIA har mottatt knebleordrer fra dommere tidligere». Selv om vi var sjokkerende, kunne vi ikke finne bevis som støtter noen av de ovennevnte påstandene.

Teknisk er det mulig, som en Reddit-bruker påpekte, at PIA kunne motta en rettskjennelse for å begynne å overvåke en eller flere brukeres datatrafikk, kombinert med en gag-pålegg. Dette vil bety at ingen noen gang vil finne ut at PIA-brukere blir overvåket. Likevel må vi understreke at denne bekymringen bare er basert på teori og mulighet og ikke på faktiske bevis. I det minste ikke på bevis som vi klarte å finne. Likevel, hvis du er en av dem som er opptatt av at PIA er lokalisert i USA, er det leverandører der ute som ligger i land med et bedre personvernomdømme, som ExpressVPN (British Virgin Islands) og NordVPN (Panama).

PIA and Russia

PIA har bevist at de tar kundenes personvern veldig alvorlig ved flere anledninger. Et eksempel er deres valg om å fjerne russiske servere fra servernettverket. For noen år siden bestemte Russland at all innenlandsk datatrafikk må logges i minst ett år. Denne loven gjorde det umulig for PIA å garantere brukernes personvern, og derfor bestemte de seg for ikke lenger å tilby russiske servere.

Når du bruker en ekstern VPN-leverandør, legger du alltid deler av personvernet ditt i hendene. Dette betyr at du må stole på dem. Heldigvis har det ikke vært noen indikasjoner så langt at PIA noen gang har skadet deres kunders privatliv. Tvert imot, de står ved sine kunder ved hver vri og sving.

Kill switch

Kill Switch av

Private Internet Access har en kill switch som du kan finne under innstillinger på kontrollpanelet. En aktivert kill switch forsikrer at du ikke lekker noe informasjon om din VPN-tilkobling går tapt i ett minutt. I tillegg har denne VPN-en en unik måte å blokkere domener som er brukt til reklameannonser, sporing, og malware. Denne funksjonen er kalt PIA MACE og den kan finnes i innstillingene under kill switch.

Hvilken informasjon behøver PIA?

Før du kan starte bruk av PIA-tjenesten, trenger selskapet din betalingsinformasjon. Private Internet Access tilbyr mange muligheter for betaling anonymt, som vi kommer tilbake til senere. Men det betyr at du ikke trenger gi dem noe personlig informasjon til dette formålet. Betaling med for eksempel Bitcoin er veldig enkelt. Derfor må du kun oppgi en fungerende e-postadresse så PIA kan lenke kontoen din til den. Du kan selvfølgelig registrere en ny e-postadresse spesielt for PIA, slik at den ikke kan spores tilbake til deg.

Etterpå vil PIA opprette et kontonavn for deg, og du vil motta en ordre-ID i en bekreftelse e-post etter du har betalt. Du kan bruke disse kodene når du trenger kommunisere med for eksempel kundeservice. Det er alt du trenger: en fungerende e-postadresse. Utenom det kan PIA bli brukt fullstendig anonymt.

Brukervennlighet – Hvor brukervennlig er PIA?

PIA scorer veldig tilfredsstillende når det gjelder brukervennlighet:

 • Nettstedet til PIA er veldig informativt og oversiktlig.
 • Installering av PIA er raskt og uanstrengt.
 • PIAs programvare finnes på oppgavelinjen og er enkel å navigere.
 • Det er tre PIA-abonnementer, hvorav en 2-års plan er det billigste alternativet til $1.79 per måned.
 • PIA tilbyr mange forskjellige og mange anonyme betalingsalternativer.
 • Kundeservicen er nyttig og fungerer gjennom et elektronisk skjema og e-post, selv om det er litt tregt.

PIA nettstedet

Nettstedet til Private Internet Access inneholder en mengde informasjon, praktisk utfoldet under forskjellige overskrifter. Den er tilgjengelig på flere språk. På hjemmesiden er det en knapp som lar deg få et abonnement med en gang. Bare klikk på den, velg ditt foretrukne abonnement, velg en betalingsmåte og fyll ut detaljene dine. Nå er alt du trenger å gjøre å laste ned programvaren.

PIA Website Homepage

PIA-nettstedet er også vert for din personlige kontos påloggingsside. Nettstedet generelt er veldig tydelig strukturert og inneholder ekstra informasjon om PIAs tjenester og størrelsen på deres nettverk.

Installasjon av PIA

PIA-kontrollpanelet kan lasts ned for Windows, MacOS, Linux, iOS, og Android. Det finnes også tillegg for Chrome, Firefox, og Opera. PIA er derfor kompatibel med nesten alle enheter. “Nedlastingssiden” på nettstedet til PIA viser deg alle valg ryddig presentert. Klikk ganske enkelt den rette knappen for å laste ned den relevante filen.

PIA Download Screen

Vi brukte Windows applikasjonen til PIA, derfor vil instruksjonene være for Windows. Så fort du åpner den nedlastede filen vil installasjonsveiviseren starte. Installasjon av kontrollpanelet tar under et minutt, men er allikevel nøye forklart steg-for-steg av PIA. Bruk din kontoinformasjon for innlogging. Nå kan du komme i gang.

PIA-Screenshot-Windows-Home

Note: Keep in mind that PIA’s software does no longer support Windows 7. Many people still run this operating system on their PC, because it might work a bit better and faster, mainly on older devices. If you’re one of these people, it would be better to choose a VPN which does support Windows 7, such as ExpressVPN or NordVPN.

PIA sin utforming og brukervennlighet

PIA’s programvare er designet til å være minst mulig i veien for deg. Når du åpner kontrollpanelet vil du se en stor ”PÅ” knapp, et lite kart og VPN-serveren som er valgt for deg. Etter tilkobling til VPN-serveren, vil du finne din IP-adresse på bunnen, sammen med IP-en til serveren du for øyeblikket bruker. Hvis du trykker på pilen på bunnen vil du se mer informasjon og muligheter: ofte valgte VPN-servere, ytelse og bruk av din tilkobling, hurtiginnstillinger, og hvilket type abonnement du har.

PIA Screenshot App Homescreen

Når du klikker på de tre dottene på toppen i høyre hjørnet, vil du ha tilgang til mer utfyllende innstillinger. For eksempel, du kan konfigurere språket, temaet og generelle preferanser under ”General” fanen, eller se over din kontoinformasjon under ”Account”. Kill switchen og PIA MACE kan du finne under ”Privacy”.

Videre kan du sette opp dine nettverkspreferanser under “Network” og dine tilkoblingspreferanser under “Connection”. Disse innstillingene er litt mer avansert, men er konfigurert til de beste standardinnstillingene for brukere som ønsker å komme i gang med en gang.

Til slutt kan du finne kundestøtte – som en fremføring av programvaren og en lenke til kundestøtte under ”Help”.

PIA Screenshot iOS Settings

Kontrollpanelet vil forsvinne fra skjermen din når du ikke bruker den. Om du trenger den igjen kan du finne den på oppgavelinjen. Noen ganger må du trykke på den lille pilen i høyre hjørnet av skjermen (^). Du må klikke på denne om du vil aktivere eller deaktivere tilkoblingen. På denne måten vil applikasjonen forbli skjult bortsett fra om du virkelig trenger den. Dette er en nyttig funksjon når du ønsker din VPN ute av synet. Men kan være irriterende hvis du ønsker gjøre noe innen kontrollpanelet: så fort du klikker ett annet sted på skjermen din er det borte igjen.

Generelt sett er PIA’s programvare gjennomsiktig og behagelig å jobbe med. Den har en rolig utforming og klare valg.

Pris og betalingsmetoder

PIA tilbyr tre abonnementer å velge mellom: 1-måned, 1 år, og et 3-års abonnement.

Hvis du velger en månedlig kontrakt – som du kan avbryte etter hver måned – vil det koste $11.69 per måned. En årlig plan kommer ned til $3.10 per måned. Hvis du velger en 3-års plan, bruker du bare $1.79 per måned. Dette betyr at du sparer massivt sammenlignet med et månedlig abonnement. I tillegg får du to måneder ekstra gratis med dette siste abonnementet (som allerede er beregnet i månedsprisen). Du får også en gratis cloud sikkerhets lisens kalt Boxcryptor. Kortfattet: jo lengre kontrakt, jo billigere blir det for deg.

PIA priser sommer 2020

Alle abonnementene til Private Internet Access gir deg full tilgang til deres VPN-nettverk. De tilbyr også en 30-dagers pengene tilbake garanti, som tillater deg å prøve VPN-en før du binder deg til en kontrakt.

PIA aksepterer mange forskjellige betalingsmetoder:

 • PayPal
 • Kredittkort (Visa, MasterCard, American Express, Discover)
 • Amazon Pay
 • Kryptovaluta (Bitpay, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin)
 • Gavekort

Mange valg for betaling av ditt abonnement synes vi. Det er forskjellige anonyme betalingsmetoder, slik som Bitcoin som sikrer total personvern selv ved kjøp av din VPN-tilkobling. Igjen setter PIA anonymitet først, som er høyt verdsatt av mange brukere – inkludert oss selv.

PIA og Linux

PIA tar godt hånd om sine Linux-brukere. For Debian, Fedora, Slackware, og Arch-distro brukere er det mulig å installere OpenVPN via terminalen. Et bedre valg er muligheten for å installere Windows brukergrensesnittet for Linux. Spesielt for nye Linux-brukere kan dette være utrolig nyttig. Med et slikt brukergrensesnitt tilgjengelig for Linux er PIA en av de få tjenestene som har prøvd å gjøre livet enklere for Linux-brukere.

Dessverre er appen bare tilgjengelig for Linux distroer som også har systemd programpakken. Dette inkluderer Linux Mint, Ubuntu, Debian, og Arch.

PIA sitt servernettverk er ikke det mest omfattende, og inneholder heller ikke det raskeste serverne der ute – den prisen går til ExpressVPN. Men det er mange servere for de fleste brukere, og de fleste viser en merkbar grad av pålitelighet og konsistens.

Mens vi testet PIA opplevde vi ikke noen sikkerhetsproblemer. På toppen av dette tilbyr PIA flere nyttige funksjoner. Først har vi PIA sitt eget program kalt «Mace». Dette programmet tilbyr ekstra sikkerhet mot annonser, sporere, og malware.

I appen har du også valget om å bytte til egendefinerte DNS-servere eller endre krypteringnivået. Så klart er det også en kill switch tilgjengelig, og du kan også velge å dirigere trafikken din gjennom en SOCKS5 proxy for ekstra tunnel gjennom SSH.

PIA har kanskje ikke de raskeste serverne, men PIA er både konkurransedyktig og konsistent i hver kategori. Enten det er hastighet, sikkerhet eller brukervennlighet så tilbyr PIA et kvalitetsprodukt som er et godt valg for de fleste Linux-brukere.

Kundeservice

PIA’s kundestøtte tilbyr flere muligheter. Du kan konsultere deres database eller instruksjonsmanualer når du har et problem. Det er også mulig å gi feedback hvis du syns at PIA bør fikse enkelte eksisterende problemer eller legge til en funksjon. Andre brukere kan ”stemme” på dette, og PIA vil avgjøre om de kan gjøre noe med tilbakemeldingen.

PIA Support Page

Hvis du støter på et problem du ikke kan fikse etter å ha sjekket databasen, kan du også kontakte PIA via et kontaktskjema. Du må gi noe informasjon om kontoen din og uttrykke ditt spørsmål. Dette skjemaet må fullføres på engelsk. Du vil få svar på e-post.

Vi sendte dem et spørsmål selv, og fikk et svar tilbake etter 6 timer. E-posten inneholdt mer detaljert informasjon og oppfølgingsspørsmål som kunne hjelpe oss mer hvis vi trengte det. Alt i alt var svaret raskt og utfyllende nok. Selv om PIA ikke tilbyr live-chat, og derfor må man vente litt på svar, synes vi systemet de har nå er veldig brukbart.

Servernettverk PIA

En VPN-leverandørs servernettverk bestemmer mulighetene dine. PIA har noen fantastiske funksjoner når det gjelder dette:

 • For tiden har PIA over 25.000 servere på 99 steder i 77 land.
 • De har 14 serversteder i USA.
 • PIA tilbyr dedikerte IP-adresser i USA, Storbritannia, Canada og Tyskland.

Antall servere og beliggenhet

I skrivende stund har Private Internet Access mer enn 25 000 servere spredt på 77 land. For de fleste brukere er dette mer enn nok servere spredt over ulike beliggenhet. PIA indikerer at de kontinuerlig jobber med å ekspandere servernettverket så du kan sjekke nettstedet deres for seneste oppdateringer.

PIA Regions Screenshot

I skrivende stund har PIA forskjellige servere fordelt på 99 steder i 77 land:

Land Antall serverlokasjoner
Albania 1
Algerie 1
Andorra 1
Argentina 1
Armenia 1
Australia 3 (Sydney, Melbourne, Perth)
Østerrike 1
Bahamas 1
Bangladesh 1
Belgia 1
Bosnia og Herzegovina 1
Brasil 1
Bulgaria 1
Kambodsja 1
Canada 4 (Montreal, Ontario, Toronto, Vancouver)
China 1
Kypros 1
Tsjekkia 1
Danmark 1
Egypt 1
Estland 1
Finland 1
Frankrike 1
Georgia 1
Tyskland 2 (Frankfurt, Berlin)
Hellas 1
Grønland 1
Ungarn 1
Hong Kong 1
Irland 1
Island 1
India 1
Isle of Man 1
Israel 1
Italia 1
Japan 1
Kasakhstan 1
Latvia 1
Liechtenstein 1
Litauen 1
Luxembourg 1
Macao 1
Malta 1
Mexico 1
Moldova 1
Monaco 1
Moldova 1
Montenegro 1
Marokko 1
Nederland 1
New Zealand 1
Nigeria 1
Norge 1
Nord-Makedonia 1
Panama 1
Filipinene 1
Polen 1
Portugal 1
Qatar 1
Romania 1
Saudi Arabia 1
Serbia 1
Singapore 1
Slovakia 1
Sør-Afrika 1
Spania 1
Sri Lanka 1
Sverige 1
Sveits 1
Taiwan 1
Tyrkia 1
Ukraina 1
Storbritannia 4 (London, Manchester, Southampton)
Emiratene 1
USA 14 (New Jersey, Atlanta, California, Chicago, Denver, Florida, Houston, Las Vegas, New York, Seattle, Silicon Valley, Texas, Washington DC, Region West)
Venezuela 1
Vietnam 1

Bortsett fra drastisk økning av servere igjen, har PIA nylig laget et helt nytt nettverk for sine brukere: PIA sitt NextGen VPN-nettverk. Hovedfordelen dette nettverket tilbyr er at serverne bare lagrer data ved bruk a RAM-minne, istedenfor HDD/SSD-lagring. Det betyr at (sensitiv) brukerdata er fullstendig slettet hver eneste gang serveren er uten strøm. Dette er så klart en stor fordel for personvernet. PIA sine siste skrivebords- og mobile apper bruker dette nettverket som standard.

Dedikert IP-adresse

Private Internet Access tilbyr ikke dedikerte IP-adresser. De ønsker å tilby sine brukere den høyst mulige form for anonymitet til en hver tid, hvilket er grunnen til at alle deres IP-adresser er delte adresser. Dette beskytter ditt personvern på nettet. PIA ser på en dedikert IP-adresse som intet mer enn en normal usikret internettilkobling, og derfor ikke ser noen grunn til å tilby denne tjenesten. Hvis du spesifikt ser etter en VPN med dedikert IP-adresse kan du ta en titt på NordVPN eller CyberGhost.

PIA’s Alternativer

PIA har flere ekstra muligheter og alternativer:

 • Du kan se den amerikanske, britiske og kanadiske Netflix med PIA.
 • Det er enkelt, raskt og sikkert å laste ned torrenter med PIA.
 • PIA har en nyttig nettleser utvidelse som bare kan beskytte nettleserens trafikk.
 • Delt tunneling er nå også mulig med PIA.

PIA og Netflix

Netflix App IconÅ se på (utenlands) Netflix er et hett tema i VPN-verdenen. Netflix kjemper hardt mot VPN-er og blokkerer en hver IP-adresse som de kommer fra en VPN-tjeneste. For mange tjenester er det vanskelig og få Netflix til å virke med deres VPN-tilkobling, som resultat gjør PIA sitt beste for og gjøre dette mulig for deg.

Når vi utførte vår test, hadde vi mulighet til å se den amerikanske Netflix fra Nederland gjennom en VPN-server i New York. PIA fortalte oss at Netflix virker på deres amerikanske, canadiske, og britiske servere. Dette tyder på at de jobber hardt med og la det forbli slik. Uansett er det i skrivende stund mulig å se på innholdet av den amerikanske Netflix fra andre land, ved å bruke PIA.

PIA og torrents

Det er mulig å laste ned filer via P2P ved bruk av serverne til Private Internet Access. Nedlasting av torrents er enkelt og går fort. Du merker ikke en gang at du bruker en VPN, bortsett fra at du er beskyttet og laster ned anonymt.

PIA nettlesertillegg

Sett bort fra PIA programvaren har PIA også et nyttig nettlesertillegg. Denne virker på samme måte som den vanlige skrivebords- eller smarttelefon programvaren. Forskjellen er at nettlesertillegget sikrer at kun nettleser trafikken kjører via VPN. Andre programmer som bruker internett, men ikke kjører gjennom nettleseren er ikke beskyttet av VPN-tilkoblingen. Nettlesertillegget gir det ekstra valg relatert til sporing, som vist i skjermdumpet under av innstillingene til tillegget.

PIA nettlesertillegg innstillinger

Split tunneling

En ny funksjon nylig lagt til PIA er split-tunneling. Dette er en teknikk som lar deg velge hvilke apper som bruker eller ikke bruker VPN, som betyr at du kan velge hvilke apper som vil ha en forsinkelse i hastighet. Så hvis, for eksempel du ønsker å se på Netflix på din egen tilkobling, men på samme tid besøke en side anonymt, kan du deaktivere VPN for netflix appen.

Intervju med PIA

Vi hadde muligheten til å stille noen spørsmål til personene bak Private Internet Access. Vi snakket om sikkerheten og personvernet ved tjenesten og måten de administrerer sine servere. Finn ut hva våre spørsmål var, og hvilke svar PIA hadde til oss (om en noe slanket versjon).

1. Lagrer dere logger som gjør det mulig å lenke en IP-adresse til en bestemt bruker?

«Nei, vi lagrer ingen logger.”

2. Kan dere fortelle oss litt mer om datalagringslov som dere må forholde dere til?

«For tiden er det ingen lover i USA som forplikter VPN-tjenester å lagre noe data»

3. Hvilke verktøy bruker dere til å overvåke og bekjempe uanstendig bruk av tjenesten deres?

«Vi verken overvåker eller logger aktiviteten til brukerne våre. Noen ganger kan dette føre til problemer når serverne våre blir misbrukt, ettersom vi ikke kan identifisere brukeren som bryter reglene. Vi lister opp i detalj hva som er lov eller ikke i våres brukervilkår. Noen ganger hender det at kunder kontakter oss for teknisk hjelp til å bryte reglene (for eksempel hvis de ønsker å hacke, phreak, eller utfør en annen ulovlig aktivitet). Vi stenger alltid disse kontoene.»

4. Hva skjer når dere mottar en DMCA-klage og krav om fjerning, eller den europeiske ekvivalenten av dette?

«DMCA-klager blir håndtert av vår juridiske avdeling. Men det er umulig for oss å lenke spesifikk informasjon til en bruker ettersom vi ikke lagrer logger.»

5. Hvilke steg tas for å spore en enkelt bruker i tilfelle rettslig krav? Har dette noen gang skjedd før? Vil du ha mulighet til å identifisere en bruker i et slikt tilfelle?

“Rettslige krav blir håndtert av vår juridiske avdeling. Men ettersom vi ikke logger noen ting kan vi ikke overlevere noe data.»

6. Er BitTorrent og annen fildelingstrafikk tillat på alle deres servere?

“Ja, torrenting er tillat på alle våres servere, selv om nedlasting og deling av ulovlig materiale ikke er tillat av lovgivning. Stadig vekk er det leverandører som vil blokkere portaler brukt til torrents. Derfor har vi et par servere som tillater port-forwarding, så vi kan omgå disse blokkeringene.”

7. Eier dere deres egne DNS-servere?

«Ja vi har våres egne DNS-servere. Dette forhindrer mulige DNS-lekkasjer. Våre PIA-applikasjoner bruker automatisk disse DNS-serverne.»

8. Har du fysisk kontroll over alle serverne?

“For tiden har vi tusenvis av servere i 73 land. Derfor er vi tvunget å bruke en rekke eksterne datasentre og leverandører, som alle er bundet av strenge avtaler i samsvar med verdiene til Private Internet Access. Vi overvåker også kontinuerlig status og lovgivningen i landene hvor våre servere ligger. Hvis det er noen endringer i lovgivning utreder vi om ”kostnader og fordeler” fremdeles imøtekommer våre krav. I noen unike tilfeller vil dette føre til nedstengning av tjenesten i et bestemt land (slik som i Russland i 2016).”

Private Internet Access (PIA): ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål om PIA? Klikk på et av spørsmålene under for å se svaret. Hvis du fortsatt har problemer eller ønsker å stille et annet spørsmål så legg gjerne igjen en kommentar under denne artikkelen. Vi er her for å hjelpe og vil svare så fort vi kan!

Er PIA sikker?


PIA er kjent for sitt fokus på personvern og sikkerhet. De bruker sterke protokoller: OpenVPN, PPTP, IPSec/L2TP, og WireGuard. De logger ingen data og tilbyr en innebygd kill switch og annonse blokkerer. PIA lar deg opprette en konto helt anonymt. Dessverre er denne leverandøren basert i USA. Men allikevel har de vist gang på gang at de ikke logger noe VPN-data som deles med myndigheter eller andre.

Virker PIA med Netflix?


Med PIA vil du sannsynligvis ha tilgang til den amerikanske, canadiske og britiske versjonen av Netflix. Men dette er ikke alltid tilfelle. Det er bare et begrenset antall PIA-servere som virker med Netflix og de kan endre seg kontinuerlig. Alle andre servere vil føre til at Netflix viser en feilmelding.

Hvor mye koster PIA?


PIA sitt rimeligste abonnement vil bare koste deg $1.79 per måned. Dette er prisen for et 3-årig  abonnement, selv om du for tiden får to ekstra måneder gratis med på toppen av dette. Hvis du heller vil ha et kortere abonnement, for eksempel på 1 år koster det $3.10 per måned. Et månedlig abonnement kommer på $11.69.

Hvor rask er PIA?


PIA tilbyr brukbare hastigheter under daglig bruk. Servere som er nærmere din beliggenhet vil sannsynligvis være mye raskere enn servere langt unna som vil forsinke din nettilkobling mer, som kan være upraktisk.

Hvor brukervennlig er PIA?


PIA er veldig brukervennlig. PIA nettstedet er informativt og ryddig. Installasjon av PIA er også raskt og problemfritt. Etter installasjon kan PIA programvaren finnes via oppgavelinjen, og den er lett å navigere.

Personlige meningereksperter fra VPNoverview.com

“PIA har sterkt fokus på personvern og sikkerhet. Raske servere, stabile tilkoblinger og konkurransedyktige priser! ”
8.6
Legg igjen en kommentar